Wimbledon: Gasquet izločil Wawrinko, Federer v polfinalu z Murrayjem

Richard Gasquet je v četrtfinalu po petih nizih premagal Stana Wawrinka. Katarina Srebotnik v četrtfinalu.

Objavljeno
08. julij 2015 16.58
Posodobljeno
08. julij 2015 17.15
TENNIS-GBR-WIMBLEDON
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Wimbledon - Na prestižnem teniškem turnirju v Wimbledonu so znani vsi polfinalisti. V igri za naslov so ostali Srb Novak Đoković, Švicar Roger Federer, Škot Andy Murray in Francoz Richard Gasquet.

Na najzanimivejšem dvoboju četrtfinala je Gasquet po 3 urah in 27 minutah premagal četrtopostavljenega Švicarja Stana Wawrinko (6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9).

Potem ko sta Francoz in Švicar dobila po dva niza, je petega bolje začel Gasquet. Ta je z breakom v osmi igri povedel s 5:3 in bil pri vodstvu s 30:15 le še dve točki oddaljen od polfinala, vendar pa mu je Wawrinka odvzel servis in kasneje izenačil na 5:5.

Richard Gasquet je nato peti niz odločil v dvajseti igri. Pri vodstvu z 10:9 je na nasprotnikov servis povedel s 40:0, na koncu pa izkoristil tretjo zaključno žogico.

»Zelo sem želel zmagati. Boril sem se do konca in uspelo mi je napredovati. To je bila neverjetna zmaga,« je povedal Gasquet.

Đoković močnejši od Čilića

Francoz bo v polfinalu igral proti prvemu igralcu sveta, Srbu Novaku Đokoviću, ki je premagal Hrvata Marina Čilića (6:4, 6:4, 6:4).

Đoković je za šesto zaporedno uvrstitev v finale Wimbledona potreboval uro in 49 minut. Rezultat kaže na zanesljivo zmago Srba, vendar pa je Hrvat igral zelo dobro in serviral več asov (8:4), imel tudi več winnerjev (30:27), vendar pa mu je Đoković trikrat odvzel servis (Đoković 3/5; Čilić 0/0).

Federer brez izgubljenega niza premagal Simona

Švicarski veteran Roger Federer je v četrtfinalu po pričakovanjih premagal Francoza Gillesa Simona (6:3, 7:5, 6:2) in se desetič uvrstil v polfinale tega turnirja.

Švicar je na osmem medsebojnem obračunu upravičil vlogo favorita in svojemu nasprotniku po uri in 34 minutah zadal še šesti poraz. Rogerja Federerja danes nista zmedli niti dve polurni prekinitvi zaradi dežja, svoje delo je opravil suvereno in naredil nov korak k osmi lovoriki v Wimbledonu.

Roger Federer je stvari hitro vzel v svoje roke in Francozu že v drugi igri odvzel servis za vodstvo z 2:0, prednost pa je nato zadržal vse do konca in v deveti igri izkoristil prvo zaključno žogico.

Drugopostavljeni Federer se je moral v drugem nizu bolj potruditi. Po osmih igrah mu je kazalo dobro, saj je vodil s 5:3, nato pa je Francoz najprej s serviranjem zmanjšal zaostanek, v deveti pa je odvzel servis Švicarju za izenačenje na 5:5. Federer je odgovoril že v naslednji igri in z breakom znova povedel, v dvanajsti igri pa je s serviranjem zaokrožil niz.

Simon je v tretjem nizu povsem popustil. Izgubil je že prvo servisno igro in se hitro znašel v zaostanku za dve igri (0:2). Federer je povsem nadzoroval potek niza in v sedmi igri še sedmič odvzel servis Simonu, v osmi pa je unovčil drugo zaključno žogico.


Murray izločil Pospisila

Roger Federer bo v polfinalu igral s Škotom Andyjem Murrayjem, ki je bil po treh nizih boljši od Kanadčana Vaska Pospisila (6:4, 7:5, 6:4).

Murray je v 132 minutah izkoristil 3 izmed 8 break priložnosti in naredil deset dvojnih napak manj od svojega nasprotnika (razmerje 11:21).

Andy Murray in Roger Federer sta doslej igrala 23 medsebojnih obračunov, razmerje v zmagah je 12:11 za Švicarja.

Srebotnikova v četrtfinalu mešanih dvojic

Katarina Srebotnik si je v konkurenci mešanih dvojic izborila mesto v četrtfinalu. V navezi s Romunom Horio Tecaujem sta bila v osmini finala po dveh nizih boljša od južnoafriške-ameriške naveze Raven Klaasen/Raquel Kops-Jones s 6:3 in 7:5.

Srebotnkova in Tecau bosta v četrtfinalu igrala proti švedsko-španskemu paru Robert Lindstedt/Anabel Medina Garrigues.

Rezultati Wimbledona (37,17 milijona evrov)

Moški, četrtfinale

Roger Federer (Švi/2) - Gilles Simon (Fra/12) 6:3, 7:5, 6:2;

Andy Murray (VB/3) - Vasek Pospisil (Kan) 6:4, 7:5, 6:4;

Novak Đoković (Srb/1) - Marin Čilić (Hrv/9) 6:4, 6:4, 6:4;

Richard Gasquet (Fra/21) - Stan Wawrinka (Švi/4) 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9.

 

Mešane dvojice, osmina finala

Katarina Srebornik/Horia Tecau (Slo/Rom/6) - Raven Klaasen/Raquel Kops-Jones (JAR/ZDA/10) 6:3, 7:5.