Wimbledon: Kavčič v tretjem nizu zgolj namignil na presenečenje

Zadnji Slovenec v posamični konkurenci Blaž Kavčič je proti francoskemu asu Gillesu Simonu izpadel z 1:6, 1:6, 7:6 in 1:6.

Objavljeno
02. julij 2015 14.56
Posodobljeno
02. julij 2015 17.22
TENNIS-GBR-WIMBLEDON
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Slovenija je ostala brez še zadnjega preostalega predstavnika v posamični konkurenci prestižnega turnirja Wimbledon. Po Poloni Hercog in Blažu Roli, ki sta izpadla že po prvem kolu, je na naslednji stopnički pokleknil še Blaž Kavčič, ki je dvanajstemu nosilcu Gillesu Simonu odščipnil niz, a na koncu po dveh urah in 33 minutah klonil z 1:6, 1:6, 7:6 in 1:6.

Statistično gledano je Francozova zmaga več kot zaslužena, saj je prevladoval v vseh elementih igre. Dosegel je več asov (razmerje 5:2) in winnerjev (30:14) ter zbral manj neizsiljenih napak (14:21). Od enajstih brejk priložnosti jih je izkoristil sedem, medtem ko je Kavčič od štirih unovčil dve.

Simon je v uvodnem nizu napovedal enosmeren potek dvoboja s tem, ko je Ljubljančanu že v uvodni igri obračuna odvzel servis. To mu je do konca niza uspelo še dvakrat, tako da je prvi niz pospravil pod streho v zgolj 21 minutah. Le dve minuti dlje je trajal naslednji niz, v katerem sta mu za novo zmago s 6:1 zadostovala že dva brejka.

Povsem drugače pa se je razpletel tretji niz, v katerem je 28-letni Slovenec sprva izkoristil svojo prvo priložnost za brejk in posledično dobil uvodne tri igre. No, nekdanji šesti igralec sveta je znal odgovoriti in je Ljubljančanu vrnil z enako mero. Nato mu je v deveti igri odvzel še servis in zdelo se je, da bo obračuna po naslednji igri konec. Kavčič se ni strinjal in tudi sam naredil brejk, zatem pa mojstrsko odigral še podaljšano igro in dobil tretji niz s 7:6 (5).

Simona je podaljšanje dvoboja očitno razjezilo, saj je takoj v začetku naslednjega niza prišel do brejka prednosti (2:0), nato pa po vmesnem brejku Kavčiča dobil še štiri igre in niz še tretjič danes dobil s 6:1.

V naslednjem kolu ga zdaj čaka obračun z rojakom Gaelom Monfilsom, ki je s 7:6(5), 6:3 in 7:5 ugnal še enega Francoza Adriana Mannarina.

Izpadel tudi Bedene, v konkurenci še Srebotnikova in Klepačeva

Od Slovencev sta v Wimbledonu ostali le še Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, ki nastopata v konkurenci dvojic. Velenjčanka je s Francozinjo Caroline Garcia (deseti nosilki) napredovala v drugo kolo ženskih dvojic, v konkurenci mešanih dvojic pa je bila z Romunom Horio Tecauom (šesta nosilca) v prvem kolu prosta. Klepačeva je izgubila v prvem kolu ženskih dvojic, čaka pa jo še nastop v prvem kolu mešanih dvojic z Avstralcem Chrisom Guccionejem.

Aljaž Bedene, ki nastopa pod zastavo Velike Britanije, je Srbu Viktorju Troickemu nudil dostojen odpor, a mu na koncu po dveh urah in sedmih minutah igre moral priznati premoč s 6:4, 3:6, 6:2 in 6:4.