Wimbledon: Srebotnikova brez finala v mešanih dvojicah

Katarina Srebotnik je skupaj z Nenadom Zimonjićem izgubila polfinalni dvoboj proti Kristini Mladenović in Danielu Nestorju.

Objavljeno
05. julij 2013 21.33
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Wimbledon - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je končala nastope na tretjem turnirju za grand slam v sezoni. V Wimbledonu se je danes poslovila tudi v mešanih dvojicah, potem ko je s Srbom Nenadom Zimonjićem izgubila polfinalni dvoboj proti Francozinji Kristini Mladenović in Kanadčanu Danielu Nestorju z 2:6, 7:6 (4) in 9:11.

Srebotnikova, ki je sicer lovila svoj drugi finalni nastop v Wimbledonu v konkurenci mešanih dvojic, je z Zimonjićem gladko izgubila prvi niz, in bila na pragu poraza tudi v drugem. Toda v odločilnih trenutkih jima je uspel re-break in izsilila sta podaljšano igro, ki sta jo tudi dobila.

V tretjem nizu sta bili dvojici ves čas izenačeni, v enajsti igri sta imela tekmeca priložnost za break, a je nista izkoristila, tako da sta tretja nosilca povedla s 6:5. Dvoboj se je tako nadaljeval vse do 19. igre, ko sta imela Francozinja in Kanadčan tri priložnosti za odvzem servisa, izkoristila sta drugo in tako prešla v vodstvo z 10:9. V 20. igri sta na svoj servis le še potrdila pot v veliki finale, drugi zaporedni na grand slamih.

V njem bosta Mladenovićeva in Nestor igrala proti prvima nosilcema, Brazilcu Brunu Soaresu in Američanki Lisi Raymond, in lovila dobrih 107.000 evrov denarne nagrade. Soares in Raymondova sta v drugem polfinalu s 6:4 in 6:4 ugnala Nizozemca Jean-Juliena Rojerja in Rusinjo Vero Duševino.

Srebotnikova je v konkurenci ženskih dvojic na tretjem grand slamu sezone obstala v četrtfinalu, potem ko je skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo, s katero sta bili tretji nosilki, izgubila proti sedmopostavljeni češko-nemški navezi Kveta Peschke/Anna-Lena Grönefeld s 6:7 (2) in 3:6.

Wimbledon, mešane dvojice, polfinale:

Kristina Mladenović/Daniel Nestor (Fra/Kan/8) - Katarina Srebotnik/Nenad Zimonjić (Slo/Srb/3) 6:2, 6:7 (4), 11:9;

Lisa Raymond/Bruno Soares (ZDA/Bra/1) - Vera Duševina/Jean-Julien Rojer (Rus/Niz) 6:4, 6:4.