Wozniackijeva vendarle do prve letošnje lovorike

Danska teniška igralka je v finalu turnirja WTA v Tokiu s 7:5 in 6:3 odpravila domačo povabljenko Naomi Osaka.

Objavljeno
25. september 2016 10.47
TENNIS-WOMEN/TOKYO
J. P.
J. P.

Tokio - Dišalo je že po tem, da bo nekdanja številka 1 svetovnega ženskega tenisa, prikupna Danka Caroline Wozniacki, tekmovalno leto zaključila brez sleherne lovorike, a je naposled le utišala kritike in opravila z vso konkurenco na turnirju WTA z milijonskim nagradnim skladom v Tokiu. Utišala pa je tudi domače navijače, saj je v finalu po uri in tri četrt igre s 7:5 in 6:3 odpravila nepostavljeno posebno povabljenko, komaj 18-letni vzhajajočo zvezdo Naomi Osaka.

»Bil je zadnji dvoboj turnirja, zato sem šla na igrišče povsem neobremenjeno. Naomi se razvija v vrhunsko igralko in na svetovni lestvici hitro napreduje. Ne dvomim, da jo bomo videli še v mnogih finalih. Uživam v tem trenutku, v sleherni minuti, sploh po takšni sezoni, kot je bila letošnja. Poškodbe se dogajajo in nikoli ne veš, kdaj ti naslednja prekriža poti,« zatrjuje 28-letna potomka poljskih izseljencev na Danskem, ki bo jutri na novi svetovni jakostni lestvici WTA napredovala na 22. mesto, torej za šest mest.

Še bolj, za 19 mest, se bo po razpredelnici povzpela mlada Japonka, ki bo od jutri članica elitne petdeseterice (47.). Wozniackijeva, ki se je dokopala do 24. turnirske zmage v karieri in prve po lanskem februarju, si je sicer v finalnem dvoboju privoščila manj napak od tekmice (16:32), bila domala nezgrešljiva ob mreži (11:12) in izkoristila skoraj vse priložnosti za brejk, ki so se ji ponudile (5:6). Osaka je iz devetih poskusov tekmici snela začetni udarec zgolj trikrat.

Lara Arruabarrena je svojčas v dvojicah igrala z Andrejo Klepač. Foto: Young-joon Ahn/AP.


Nekdanja teniška partnerka Klepačeve do druge turnirske zmage

Štiri leta po zmagi v Bogoti se je španska teniška igralka Lara Arruabarrena Vecino, nekdanja partnerka Andreje Klepač v igri dvojic, danes veselila druge turnirske zmage med posameznicami v karieri, v finalu Seula (nagradni sklad četrt milijona ameriških dolarjev) je, čeravno nepostavljena, po uri in 51 minutah igre s 6:0, 2:6 in 6:0 odpravila peto nosilko, Romunko Monico Niculescu. Pred tem je na poti do finala izločila tudi turnirsko številko 2, Švedinjo Johanno Larsson.

Tako se je v tretjem medsebojnem obračunu dokopala do druge zmage in se tekmici maščevala za lanski poraz v šestnajstini finala Washingtona. Priigrala si je kar dvanajst priložnosti za brejk in jih sedem unovčila, medtem ko je bila poraženka iz desetih poskusov uspešna zgolj trikrat. Jutri bo Španka na novi svetovni razpredelnici poskočila za kar 29 mest in bo po novem 61., medtem ko bo Niculescujeva napredovala za šest mest na rep elitne petdeseterice (49.).