Z zmago Berdycha se poslavlja Đoković

Srb Novak Đoković je končal z nastopi na zaključnem turnirju ATP. Polfinalista skupine A: David Ferrer in Tomaš Berdych.

Objavljeno
25. november 2011 16.26
Posodobljeno
25. november 2011 16.48
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London -Znani so vsi polfinalisti na zaključnem turnirju sezone ATP v Londonu. Ob Švicarju Rogerju Federerju in Francozu Jo-Wilfriedu Tsongaju iz skupine B, sta si polfinalno vstopnico zagotovila še Španec David Ferrer in Čeh Tomaš Berdych.

O zadnjemu polfinalistu je odločal njun medsedbojni dvoboj, zadnji v skupini A. Z izidom 3:6, 7:5 in 6:1 je zmago slavil Berdych in tako domov poslal prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića. Ferrer si je polfinale zagotovil že z zmagama v prvih dveh dvobojih.

V polfinalu bosta na tako sporedu obračuna Federer-Ferrer (15.00) in Berdych-Tsonga (21.00).

Srbski dvoboj »Tipsiju«

Đokovića je danes presenetil rojak Janko Tipsarević, ki je na turnirju zamenjal poškodovanega Andyja Murrayja. Po porazu s 6:3, 3:6, 3:6 je vseeno trepetal za morebitno uvrstitev v polfinale. To bi mu uspelo v primeru, da bi Ferrer premagal Berdycha, tako pa je prvi igralec sveta že predčasno sklenil sezono.

»Na obeh straneh je bilo veliko vzponov in padcev v igri. Zelo sem vesel, da sem se uvrstil na turnir, potem ko sem sezono začel kot 49. na lestvici. Načeloma ne igram rad proti rojakom, toda danes sem bil ponosen na to, da sta v areni 02 zaplapolali dve srbski zastavi,« je povedal Tipsarević, ki se je zavedal, da bi se lahko dvoboj ob dobrem začetku Đokovića končal tudi drugače. A je z odvzemom servisa nasprotniku v šesti igri drugega niza njegova samozavest rasla, Đokoviću pa zmanjkovalo energije.

»Moje telo ne zmore več. Za to leto je dovolj. Tudi v glavi sem že utrujen. Ni več tiste svežine pred dvoboji. Želja po zmagi je izginila, sem le še na igrišču in se se skušam 100-odstotno truditi. A mi tudi to ne uspeva več, saj me je povsem pobralo,« je povedal prvi igralec sveta, za katerim je izjemna sezona, v kateri je osvojil tri turnirje za grand slam, pet mastersov. Dobil je kar 70 od 76 dvobojev, obenem pa se še povzpel na vrh lestvice ATP. »Za menoj je izjemno leto. Tega mi ne more pokvariti noben poraz,« je sklenil Srb.