OP Avstralije: zadnji polfinalistki Kvitova in Šarapova

V polfinale so se uspele prebiti Petra Kvitova, Marija Šarapova, Kim Clijsters in Victoria Azarenka.

Objavljeno
25. januar 2012 08.22
Posodobljeno
25. januar 2012 08.39
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Melbourne - Čehinja Petra Kvitova in Rusinja Marija Šarapova sta si na odprtem teniškem prvenstvu v Melbournu kot zadnji priigrali polfinalna nastopa, pred njima sta uspešen korak proti osvojitvi lovorike naredili še Kim Clijsters in Viktoria Azarenka.

Prav Petra Kvitova in Marija Šarapova, ki sta danes brez izgubljenega niza odpravili svoji nasprotnici v četrtfinalu, si bosta stali nasproti v naslednjem krogu, pri čemer bo na kocki več kot le uvrstitev v finale. Obe igralki imata namreč možnost po turnirju zasesti vrh lestvice WTA, zato bo medsebojni obračun ključnega pomena.

Čeprav je Čehinja Kvitova v polfinale napredovala zanesljivo, pa je v drugem nizu zaostajala že z 1:4, ter nato dobila pet iger zapored in izločila Erranijevo. »Na začetku sem bila živčna, ker sem vedela, da vsi pričakujejo lahko zmago. Sara pa je igrala zelo dobro skozi ves turnir, tako da je bil dvoboj vse prej kot lahek. Morala sem biti potrpežljiva in čakati na pravi čas za »winnerje«. V drugem nizu sem po zaostanku naredila precej manj napak, kar je bil tudi ključ do uspeha,« je dejala Kvitova.

Manj težav je imela Rusinja Šarapova, ki je gladko odpravila svojo rojakinjo Makarovo in prvič po letu 2008 prišla v polfinale tega turnirja. Takrat je tudi nazadnje osvojila turnir za grand slam - doslej je skupno zmagala na treh. »Dolga pot je za mano, kar zadeva vrnitev na veliko sceno. Toda po tem, ko ti uspe zmagoviti udarec, potem veš, da se je vse splačalo, ne glede na to, kako težko je bilo,« je povedala Šarapova, ki je v zadnjem medsebojnem dvoboju s Kvitovo izgubila. »Težko je bilo v Wimbledonu. Zdaj pa je Petra še precej bolj samozavestna in igra zelo dober tenis. Težko bo, toda na takšnih turnirjih je to pač nekaj običajnega.«

Izidi, OP Avstralije (21 mio EUR):

ženske, četrtfinale:

Petra Kvitova (Češ/2) - Sara Errani (Ita) 6:4, 6:4;

Marija Šarapova (Rus/4) - Jekaterina Makarova (Rus) 6:2, 6:3.

moški, dvojice, četrtfinale:

Maks Mirni/Daniel Nestor (Blr/Kan/2) - Santiago Gonzalez/Christopher Kas (Meh/Nem) 6:1, 6:7 (4), 6:2;

Leander Paes/Radek Štepanek (Ind/Češ) - Eric Butorac/Bruno Soares (ZDA/Bra/10) 6:4, 7:6 (4).