Zadoščenje za Beckerja

Sodišče v Zugu je zavrnilo zahtevek poslovneža Clevena, ki je od Beckerja terjal vrnitev dolga v višini 36,5 milijona €.

Objavljeno
11. julij 2017 12.02
J. P.
J. P.

Zug - Prvostopenjsko sodišče v švicarskem Zugu je, kot poroča STA, zavrnilo zahtevek poslovneža Hans-Dietra Clevena, ki je od nekdanjega nemškega teniškega zvezdnika Borisa Beckerja terjal vrnitev dolga v višini 36,5 milijona evrov. Sodba, ki še ni pravnomočna, je bila objavljena včeraj, nekdanji Nemčev poslovni partner pa se nanjo lahko pritoži.

Sodišče je upnikov zahtevek zavrnilo v celoti in prikimalo Beckerjevemu pravnemu zastopniku, da gre za povsem neutemeljeno terjatev, obenem je Clevenu naložilo poplačilo sodnih stroškov in obenem še 90.000 švicarskih frankov odškodnine, ki jo je dolžan poravnati bankrotiranemu Nemcu. Švicarski poslovnež sicer trdi, da je Becker zamudil več rokov za poplačilo obveznosti do njega, vendar pa ni navedel, za kakšne dolgove naj bi pravzaprav šlo.

Nekdanjega trenerja srbskega asa Novaka Đokovića je sicer londonsko sodišče minuli mesec poslalo v stečaj, saj je ugodilo zahtevi po bankrotu banke Arbuthnot Latham & Co., ki ji Becker v dveh letih ni poravnal posojila. Na podlagi odločitve o stečaju se je tudi Cleven odločil prek sodišča izterjati dolg, ki naj bi ga do njega imel 49-letni Nemec. Ta je sicer zanikal, da je bankrotiral, in zatrdil, da je plačilno sposoben poravnati vse svoje obveznosti.