Združeni narodi so se odrekli Šarapovi

Združeni narodi so končali sodelovanje s tenisačico Marijo Šarapovo, ki je priznala, da je padla na dopinškem testu.

Objavljeno
15. marec 2016 17.59
M. Ž., STA
M. Ž., STA

New York - Iz Združenih narodov so sporočili, da so končali sodelovanje z rusko teniško zvezdnico Marijo Šarapovo, ki je pretekli teden sporočila, da je bila na OP Avstralije pozitivna na dopinškem testu.

Ruska tenisačica je po javnem priznanju ostala brez treh velikih pokroviteljev (Porsche, Nike, Tag Heuer), zdaj pa so se ji odrekli tudi Združeni narodi.

Šarapova je bila kot ambasadorka dobre volje predvsem aktivna v prizadevanjih za pomoč družinam, ki so bile prizadete ob černobilski nesreči leta 1986. Njena družina je leto dni po nesreči v Černobilu pobegnila iz Gomela v Belorusiji in se preselila v Njagan v Sibiriji, kjer se je Šarapova tudi rodila, nato pa so se dve leti pozneje preselili v Soči, kjer je pri štirih letih naredila svoje prve teniške korake.

»Program Združenih narodov za razvoj bo vedno hvaležen Mariji Šarapovi za njeno podporo, še zlasti glede njenega angažiranja okoli odpravljanja posledic černobilske nesreče. Toda ob njeni nedavni izjavi smo se odločili, da z njo začasno prekinemo sodelovanje, medtem ko traja preiskava. Gospe Šarapovi želimo vse najboljše,« je dejal tiskovni predstavnik pri Združenih narodih.