Žemlja dolgo trl avstralski oreh

Slovenski teniški igralec je bil v 1. kolu challengerja v Traralgonu boljši od nižje rangiranega Christopherja O'Connella.

Objavljeno
25. oktober 2016 09.09
tlo tenis
J. P.
J. P.

Traralgon - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je uspešno odprl turnir iz serije challenger z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev v avstralskem Traralgonu. Četrti nosilec je bil na prvi stopnički uspešnejši od nepostavljenega domačega igralca Christopherja O'Connella, a je njegov odpor trl kar dve uri in devet minut za končno trdo prigarano zmago s 6:2, 3:6 in 6:4. Naš 30-letni predstavnik je verjetno pričakoval manj zahteven obračun, saj je tekmec na svetovni jakostni lestvici skoraj sto mest nižje (169/264).

Avstralec si je ob treh asih privoščil kar šest dvojnih napak, Gorenjec je bil dosti natančnejši (sedem asov, tri dvojne napake), za nameček je bolje izkoriščal priložnosti za brejk. Obema se je namreč ponudilo po pet poskusov, zmagovalec jih je unovčil pet, poraženec zgolj tri. Zdaj Žemljo v osmini finala čaka še en nepostavljen nasprotnik, Američan Nathan Pasha, ki ga na svetovni razpredelnici ni najti v najboljši tisočerici.