Žemlja in Bedene v slovenskem polfinalu v Portorožu

Na challengerju ATP v Portorožu je Aljaž Bedene v četrtfinalu premagal Flavia Cipolla, Grega Žemlja pa Michala Konecnyja.

Objavljeno
05. julij 2013 23.51
tenis
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Portorož - Na teniškem turnirju serije challenger v Portorožu se bosta v polfinalu pomerila prva dva slovenska aduta: Grega Žemlja in Aljaž Bedene.

Slednji je kot tretji nosilec je v četrtfinalu s 6:3 in 7:6 ugnal šestopostavljenega Italijana Fabia Cipolla in kot nasprotnika že pričakoval Grega Žemljo. Slednji je v četrtfinalu s 6:4 in 6:4 premagal Čeha Michala Konecnyja.

Bedene je več kot 60 mest nižjeuvrščenega igralca iz Italije je premagal po dveh urah in 10 minutah trdega in izenačenega boja s 6:3 in 7:6. »Vedel sem, da ne bo lahko in res je bilo tako. Njegove nizke žoge so pravi strup in odkrito povedano, šle so mi že pošteno na živce. Na srečo sem v podaljšani igri drugega niza odigral zbrano in prišel do napredovanja,« je dejal Bedene, ki se že veseli slovenskega polfinalnega dvoboja z rojakom in prvim nosilcem turnirja.

»Z Žemljo sem že petkrat izgubil in še vedno čakam na prvo zmago. Prepričan sem, da če bom igral dobro, ga lahko premagam, hkrati pa upam, da bova imela spodbudo s tribun, saj bo to enkratna priložnost za slovenske ljubitelje tenisa,« dodaja Bedene.

Najvišjeuvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP  je za zmago proti Čehu potreboval uro in dvajset minut, nato pa je dejal: »Kar se tiče današnjega dvoboja, ne bi izgubljal besed, saj sem igral zelo suvereno in se počutil odlično, veselim pa se tudi sobotnega polfinala. Z Aljažem sva igrala že veliko dvobojev, vsi so bili tesni in podobnega pričakujem tudi tu v Portorožu.«

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Adrian Menendez Maceiras in Avstrijec Martin Fischer, ki je v četrtfinalu izločil drugega nosilca 30.000 evrov vrednega turnirja Rusa Jevgenija Donskoja.

Sobotni spored na osrednjem igrišču v Portorožu bosta zaključila Aljaž Bedene in Blaž Rola, ki bosta nastopila v finalu med dvojicami.

Portorož, challenger ATP, četrtfinale:

Grega Žemlja (Slo/1) - Michal Konecny (Češ) 6:4, 6:4;

Aljaž Bedene (Slo/3) - Flavio Cipolla (Ita/6) 6:3, 7:6 (3);

Martin Fischer (Avt) - Jevgenij Donskoj (Rus/2) 6:3, 7:6 (6);

Adrian Menendez Maceiras (Špa) - Uladžimir Ignatik (Blr/7) 7:5, 6:4;

Dvojice, polfinale:

Marin Draganja/Mate Pavić (Hrv/1) - Adrian Menendez Maceiras/Guillermo Olaso (Špa) 4:6, 6:3, 10:3.