Žemlja in Kavčič do naslova v Sacramentu

Slovenska teniška igralca sta bila v dvojicah boljša od Nemcev Dustina Browna in Daniela Brandsa s 6:1, 3:6 in 10:3.

Objavljeno
12. oktober 2015 10.50
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Sacramento - Če jima na turnirju serije challenger v Sacramentu ni šlo med posamezniki, sta slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja združila moči v konkurenci dvojic in nekoliko nepričakovano prišla do končne lovorike. V finalu turnirja sta premagala Nemca Dustina Browna, ki je nase opozoril z zmago nad Rafaelom Nadalom v Wimbledonum, in Daniela Brandsa.

Obračun se je po velikem preobratu končal po manj kot uri igre s 6:1, 3:6 in 10:3. Prvi niz sta gladko dobila Nemca, v drugem pa sta jima Slovenca vrnila in izenačila na 1:1. V podaljšanem nizu sta nasprotnikoma dovolila le tri točke in se nenadejano veselila končne zmage.

Za slovenska igralca je to drugi naslov med dvojicami na turnirjih challenger. Žemlja je slavil že leta 2011 v Ljubljani, Kavčič pa 2012 v Braziliji.

Zmaga slovenskega para je odlična novica za selektorja Blaža Trupeja, ki ga konec meseca čaka obračun za obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala proti Litvi. Dvoboj bo med 30. oktobrom in 1. novembrom potekal v Kranju.