Žemlja na kolena spravil nekdanjega 33. igralca sveta

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja se je na challengerju v Busanu prebil že do četrtfinala. Uspešen tudi Blaž Rola.

Objavljeno
07. maj 2015 15.34
lvu*Zemlja
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Busan - Slovenskemu teniškemu igralcu Gregi Žemlji se je na challengerju z nagradnim skladom 100.000 ameriških dolarjev v korejskem Busanu posrečil veliki met, saj je v osmini finala odpravil prvega nosilca, 31-letnega Tajvanca Yen-Hsun Luja, ki na svetovni jakostni lestvici zaseda 64. mesto, svojčas - pred štirimi leti in pol - pa je bil že 33. »lopar« sveta.

Žemlja je potreboval slabo uro in četrt, da je s 6:1 in 7:5 strl odpor favoriziranega tekmeca, ki je izkoristil edino priložnost za odvzem nasprotnikovega začetnega udarca, medtem ko je 28-letni Gorenjec iz trinajstih poskusov izvlekel pet brejkov. Za nameček je naš predstavnik primazal še pet asov in si ni privoščil niti ene dvojne napake. S tem si je že zagotovil 20 točk ATP, pomik navzgor po svetovni lestvici za (vsaj) 50 mest in 2920 dolarjev denarne nagrade. Zdaj ga v četrtfinalu čaka domači povabljenec Ji Sung Nam, ki je na razpredelnici nekoliko nižje od Žemlje (508/419).

Na challengerju z nagradnim skladom 50.000 dolarjev v kolumbijskem Caliju pa uspešno nastopa tudi Blaž Rola, ki je kot prvi nosilec v osmini finala s 6:3 in 6:2 odpravil Brazilca Caia Zampierija, za gladko zmago pa potreboval pičlih 66 minut. Zdaj ga v četrtfinalu čaka ekvadorski veteran Giovanni Lapentti. Ptujčan je bil uspešen tudi med dvojicami, vendar z rahlo pomočjo sreče - z Američanom Chadom Buchananom sta namreč napredovala kljub zaostanku z 2:3, a sta tekmeca, četrta nosilca Kevin King in Dean O'Brien, dvoboj predala.