Žemlja po manj kot uri prek Gerasimova

Najboljši slovenski tenisač Grega Žemlja je v prvem kolu Portoroža premagal Igorja Gerasimova (6:4, 6:3).

Objavljeno
03. julij 2013 17.41
tenis
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Portorož - Prvopostavljeni tenisač portoroškega turnirja Grega Žemlja je uspešno prestal dvoboj prvega kola, v katerem je s 6:4 in 6:3 premagal Belorusa Igorja Gersimova.

Žemlja bi se danes moral pomeriti z rojakom Mikom Urbanijo, a ta zaradi poškodbe ni mogel igrati, tako da je namesto njega vskočil Gerasimov.

Najboljši slovenski tenisač, ki na lestvici ATP zaseda 55. mesto, je proti beloruskemu nasprotniku (450.) upravičil vlogo favorita in si napredovanje zagotovil po 59 minutah, v katerih je Gerisimovu štirikrat odvzel servis (4/7).

»Imel sem nekaj težav s sapo, saj že od nekdaj težko igram ob visoki vlažnostji zraka, hkrati pa se mi pozna, da sem na začetku sezone prebolel mononukleozo. Zato sem hotel čim prej zaključiti točke in dvoboj. To je šele prva stopnička do končnega uspeha, vsak naslednji dvoboj bo težji. Priznati moram, da se tu v Portorožu počutim zares lepo in da je vzdušje okoli teniškega centra zelo prijetno,« je dejal Žemlja, ki ga v osmini finala čaka obračun s Slovakom Karolom Beckom, 201. igralcem sveta.

Slovo Role, Razborška in Laziča

V Portorožu so danes nastopili še trije domači predstavniki Blaž Rola, Nik Razboršek in Marko Lazič, a so se vsi trije poslovili od turnirja.

Blaž Rola, ki si je na sredozemskih igrah v Mersinu priboril dve zlati kolajni, je v prvem kolu izgubil proti Slovaku Karolu Becku (1:6, 3:6).

»Razočaran sem edino nad svojim prvim servisom, ki enostavno ni funkcioniral. Če nimaš prvega servisa, potem Becka ne moreš premagati. Vidi se, zakaj je bil nekoč med najboljšimi 40-imi igralci na svetu. Moram pohvaliti njegovo igro, ne vem pa, kako razmišlja on. Na igrišču sem se počutil dobro, vendar Beck praktično ni naredil nobene napake. Seveda, da bi rad odigral še kakšen dvoboj pred domačimi igralci, ampak, je kar je. Ostane mi še konkurenca dvojic, kjer vem, da skupaj z Aljažem Bedenetom, lahko igrava še bolje,« je povedal Rola.

Poleg njega sta izpadla še Nik Razboršek, ki je izgubil proti Špancu Guillermu Olasu (4:6, 3:6), in Marko Lazič, ki je moral priznati premoč Avstralcu Martinu Fischerju (2:6, 1:6).

Na ostalih dvobojih je drugopostavljeni Rus Jevgenij Donskoj izločil Brazilca Marcea Demolinerja, potem ko je ta pri zaostanku z 1:6 in 1:3 predal dvoboj, Italijan Riccardo Ghedin, je bil boljši od igralca Bosne in Hercegovine Mirze Bašića (7:6, 6:4), Kanadčan Frank Dancevic pa je porazil Italijana Erika Crepaldija (7:5, 6:2).

Portorož, prvo kolo (30.000 evrov)

Grega Žemlja (Slo/1) - Igor Gerasimov (Blr) 6:4, 6:3;

Guillermo Olaso (Špa) - Nik Razboršek (Slo) 6:4, 6:3;

Karol Beck (Slk) - Blaž Rola (Slo) 6:1, 6:3;

Martin Fischer (Avs) - Marko Lazič (Slo) 6:2, 6:1;

Riccardo Ghedin (Ita) - Mirza Bašić (BiH) 7:6 (4), 6:4;

Frank Dancevic (Kan) - Erik Crepaldi (Ita) 7:5, 6:2;

Jevgenij Donskoj (Rus/2) - Marcelo Demoliner (Bra) 6:1, 3:1, predaja;

Arnau Brugues-Davi (Špa) - Matteo Viola (Ita/5) 6:4, 6:4.

 

Dvojice

Mirza Bašić/Frank Dancevic (BiH/Kan) - Stephane Robert/Artem Sitak (Fra/NZl) 7:5, 6:3;

Guillermo Olaso/Adrian Menendez-Maceiras (Špa) - Flavio Cipolla/Matteo Viola (Ita/4) 6:2, 6:1;

Andre Ghem/Sander Groen (Fra/Bra) - Jevgenij Korolev/Aleksander Kudrajčev (Kaz/Rus) 6:3, 6:2.