Žemlja pokleknil na zadnji oviri

Slovenski teniški igralec je v finalu challengerja v Las Vegasu premoč priznal sedmopostavljenemu Thiemu de Bakkerju.

Objavljeno
26. oktober 2015 08.17
tenis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Las Vegas - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je ostal brez lovorike na challengerju z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev v Las Vegasu. V finalu je moral namreč po uri in dvajsetih minutah igre premoč priznati sedmemu nosilcu, Nizozemcu Thiemu de Bakkerju, ki je bil že v polfinalu boljši od Blaža Kavčiča, sinoči pa je zmagal še s 3:6, 6:3 in 6:1.

Osem asov in kar 81-odstotno uspešna v igri na svoj prvi začetni udarec je statistika, ki je krasila poznejšega zmagovalca, ki si je za nameček priigral tudi kar devet priložnosti za brejk in jih pet unovčil, medtem ko je bil Žemlja (primazal je tudi šest asov, privoščil pa si ni nobene dvojne napake) iz treh poskusov uspešen dvakrat.

Nizozemec je v drugem in tretjem nizu dobil kar sedem zaporednih iger, kar ga je popeljalo do zmage, s katero se je 29-letnemu Gorenjcu maščeval za nedavni poraz v Alphnu. Oba finalista bosta na današnji svetovni jakostni lestvici ATP precej pridobila: De Bakker kar 24 mest in bo odslej 117., Žemlja pa še tri mesta več, kar ga bo pomaknilo vse do 176. mesta.