Žemlja pokleknil pred kvalifikantom

V uvodnem kolu teniškega challengerja v Eckentalu je premoč priznal Belgijcu Nielsu Deseinu, ki je primazal kar 17 asov.

Objavljeno
04. november 2015 11.27
tlo tenis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Eckental - Očitno so bolečine v komolcu, ki so se pri slovenskem teniškem igralcu Gregi Žemlji pojavile minuli konec tedna med dvobojem za obstanek v prvi evro-afriški skupini Davisovega pokala z Litvo, bolj zoprne, kot je sprva kazalo. Gorenjec je sicer stisnil zobe in se odločil za nastop na še enem challengerju z nagradnim skladom 35.000 evrov v nemškem Eckentalu, vendar pa tam hitro pospravil kovčke, saj je moral že uvodoma na kolena. Po uri in 55 minutah izenačene igre ga je namreč s 6:1, 6:7 (5) in 7:6 (6) odpravil belgijski kvalifikant Niels Desein, ki je sicer na svetovni jakostni lestvici uvrščen 78 mest nižje (174/252).

Tehtnico je na stran zmagovalca nagnil izjemen začetni udarec, saj je Belgijec primazal kar 17 asov ob kar 83-odstotno uspešni igri na svoj prvi servis. Za nameček je izkoristil tudi pet od enajstih priložnosti za brejk, medtem ko je bil Žemlja, ki si z bliskovitim porazom ni priigral nobene nove točke za lestvico ATP, je pa v žep pospravil 365 evrov, iz šestih poskusov uspešen trikrat.