Žemlja prek kvalifikanta, danes ga čaka še drugi

V uvodnem kolu challengerja na Švedskem je s 6:4 in 6:4 odpravil španskega kvalifikanta Roberta Ortega-Olmeda.

Objavljeno
10. marec 2016 07.02
J. P.
J. P.

Jönköping - Ta teden je od vodilnih slovenskih teniških igralcev edini v pogonu Grega Žemlja, ki se na Švedskem meri na challengerju z nagradnim skladom 42.500 evrov v Jönköpingu. V uvodnem kolu je 192. igralec s svetovne jakostne lestvice naletel na precej nižje (333.) rangiranega španskega kvalifikanta Roberta Ortega-Olmeda in ga po uri in 25 minutah ugnal s 6:4 in 6:4. V drugem medsebojnem obračunu je torej drugič zmagal.

Pot do pričakovanega uspeha si je prekaljeni 29-letni Gorenjec tlakoval z začetnimi udarci, saj je primazal kar sedemnajst asov ob zgolj dveh dvojnih napakah, v igri na svoj prvi servis pa je bil kar 79-odstotno uspešen. Za nameček se je dokopal tudi do osmih priložnosti za brejk in izkoristil tri, medtem ko je bil tekmec iz petih poskusov uspešen enkrat samkrat.

Žemlji je šel zelo na roke tudi žreb, saj bo v drugem krogu že danes na trdi podlagi vnovič naletel na kvalifikanta, domačega igralca Patrika Rosenholma, ki ga na svetovni jakostni lestvici ni niti v tisočerici, je pa uvodoma na kolena spravil sedmopostavljenega Mirzo Bašića iz BiH.