Žemlja, Rola in Jakupovičeva v New Yorku obstali na prvi oviri

Grega Žemlja, Blaž Rola in Dalila Jakupovič so se poslovili v prvem kolu kvalifikacij OP ZDA.

Objavljeno
23. avgust 2016 16.40
Posodobljeno
23. avgust 2016 21.11
ap* Jakupovic
M. Ž.
M. Ž.

New York - Slovenski tenisači so slabo začeli nastope na turnirju na OP ZDA, saj so na torkovih dvobojih prvega kola izgubili vsi trije, ki so stopili na igrišče - Grega Žemlja, Blaž Rola in Dalila Jakupovič.

Izmed moških predstavnikov je najprej igral Blaž Rola in izgubil proti 27. nosilcu kvalifikacij, Švicarju Marcu Chiudinelliju (7:6, 2:6, 3:6).

Slovenec in Švicar sta bila v uvodnem nizu zelo izenačena, izgubila po eno servisno igro in bila po dvanajstih igrah poravnana na 6:6. Podaljšana igra je bila povsem na strani Role, ki je zmagal s 7:1.

Drugi niz je bil izenačen do šeste igre, nato pa je švicarski predstavnik pri vodstvu s 3:2 zagospodaril na igrišču in dobil preostale tri igre.

Chiudinelli je v odločilnem nizu hitro stopil na plin in povedel s 5:0, Rola je dobil naslednje tri igre, kar pa je bilo premagalo za preobrat, saj je Švicar v deveti igri izkoristil prvo zaključno žogo in napredoval.

»Rezultat, ki sem ga pokazal, je več, kot sem pričakoval, vendar vseeno razočaranje,« je bil nezadovoljen Rola.

Žemlja po poti Role

Na podoben način je izpadel tudi Grega Žemlja, ki ni bil kos 167. igralcu sveta, Darianu Kingu z Barbadosa (6:4, 4:6, 4:6).

Žemlja je v prvem nizu izkoristil vse tri break priložnosti in po 47 minutah povedel s 6:4. To Kinga ni ustavilo in je v drugem nizu trikrat odvzel servis Žemlji za zmago s 6:4, nato pa v odločilnem nizu to storil še dvakrat in po 134 minutah slavil zmago.

»Vsi trije nizi so bili zelo tesni. Že prvi bi lahko šel v eno ali drugo smer. Pač nisem odigral, kot bi lahko. Servis je bil zelo slab in na žalost je na trdi podlagi brez servisa zelo težko zmagovati. Tako da žal,« je bil komentar Žemlje.

Jakupovičeva debi končala s porazom

V prvem kolu kvalifikacij se je poslovila tudi Dalila Jakupovič, ki je na svojem premiernem nastopu na turnirju za veliki slam izgubila proti Srbkinji Ivani Jorović (3:6, 4:6).

25-letna Jakupovičeva, ki na lestvici WTA zaseda 164. mesto, se ni mogla enakovredno boriti s srbsko predstavnico, ki je dvajset mest višje.

Jorovićeva je Slovenki že v prvi igri odvzela servis in nato dobila še naslednje tri igre. Jakupovičeva se ni predala in se v sedmi igri približala na 3:4, a je Srbkinja pravočasno ustavila njen nalet in dobila tako osmo kot deveto igro za zmago v nizu.

Drugi niz je bil bolj izenačen. Dalila Jakupovič je z breakom v peti igri povedla s 3:2, kar pa je kasneje zapravila. Srbska tenisačica je v osmi igri odvzela servis Jakupovičevi za 4:4 in v naslednji rezultat obrnila v svojo korist, za konec pa v deveti igri izkoristila drugo zaključno žogo. Dvoboj je trajal 95 minut, razmerje v točkah je bilo 78:67 za Srbkinjo.

»Na začetku sem naredila malo preveč napak. Ona je bila agresivna, ni grešila, malce sem bila seveda tudi nervozna. Dosti ljudi, pa vroče in dolgo časa nisem igrala na trdi podlagi. Prvi turnir po pol leta. Na koncu sem prišla zraven ampak, ko sem jo dohitela, sem se spet malo ustavila in začela grešiti. V drugem nizu sem povedla, imela priložnost za pet proti tri, potem se je vse obrnilo zaradi preveč napak,« je povedala Jakupovičeva.

V sredo bo v kvalifikacijah igral še Blaž Kavčič, čigar prvi nasprotnik bo Američan Austin Krajicek.

OP ZDA, prvo kolo kvalifikacij

Moški

Marco Chiudinelli (Švi/27) - Blaž Rola 6:7 (1), 6:2, 6:3.

Darian King (Bar) - Grega Žemlja (Slo/31) 4:6, 6:4, 6:4.

 

Ženske

Ivana Jorović (Srb/32) - Dalila Jakupovič (Slo) 6:3, 6:4.