Žemlja v četrtfinalu Dallasa

V 2. kolu ameriškega challengerja je slovenski teniški igralec s 4:6, 6:3 in 6:4 odpravil Avstralca Johna Patricka Smitha.

Objavljeno
04. februar 2016 10.44
J. P.
J. P.

Dallas - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja, ta čas 179. »lopar« svetovne jakostne lestvice ATP, je na challengerju z nagradnim skladom 100.000 ameriških dolarjev v Dallasu preskočil še drugo oviro. Tokrat je bil po uri in 23 minutah igre s 4:6, 6:3 in 6:4 uspešnejši od višje rangiranega sedmega nosilca, 27-letnega Avstralca Johna Patricka Smitha, ki na razpredelnici ATP zaseda 132. mesto.

Žemlja je turnir začel spektakularno in v uvodnem kolu vpisal kar 33 asov, kar je njegov osebni rekord in hkrati tudi rekord dallaškega turnirja. Tokrat je Žemlja udaren začetni udarec prepustil tekmecu, ki pa mu ni pomagalo niti 22 asov (ob šestih dvojnih napakah). Zmagovalec je primazal »zgolj« pet neubranljivih servisov, pa vseeno po slabšem začetku še pravočasno vzpostavil ravnotežje na igrišču in naposled tudi zrežiral zasuk.

Iz petih priložnosti za brejk je bil uspešen dvakrat, medtem ko je Smith iz dveh poskusih enkrat tekmecu snel začetni udarec. Zdaj 29-letnega Gorenjca v četrtfinalu čaka še zahtevnejši obračun z drugim nosilcem, 102. igralcem sveta, Britancem Kylom Edmundom. Zadnji medsebojni dvoboj leta 2013 v londonskem Queen'su je brez oddanega niza dobil Žemlja.