Žemlja v Seulu ni prišel daleč

Za slovenskega teniškega igralca, ki bo kljub porazu na lestvici ATP poskočil za 13 mest, je bil usoden Kitajec Ze Zhang.

Objavljeno
14. maj 2015 11.53
tlo Zemlja tenis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Seul - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v zadnjih tednih v dobri formi, kar dokazuje z uspešnimi nastopi na challengerjih in futuresih, danes pa mu je vendarle spodrsnilo že v drugem kolu challengerja z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev v Seulu. Očitno ga je zdelala utrujenost, saj je uvodoma odpravil šestega nosilca in 127. igralca sveta, Ukrajinca Iljo Marčenka, kajti na drugi stopnički je njegov tekmec, Kitajec Ze Zhang (enako kot Gorenjec je bil pred dnevi tudi on polfinalist v Busanu), za zmago s 7:6 (3) in 6:2 potreboval zgolj uro in pol.

Žemlji ni pomagalo niti šest asov, saj je zelo slabo izkoriščal igro na svoj prvi začetni udarec - celo slabše kot na drugega. Oba tekmeca sta si pripravila po šest priložnosti za brejk, le da je Zhang, sicer dvestodrugi »lopar« sveta, izkoristil štiri, Grega pa dve. Kljub porazu bo naš 28-letnik na svetovni jakostni lestvici pridobil še dodatnih 13 mest in se povzpel že na 310. mesto.