Žemlja v Traralgonu tudi prek Pashe

Grega Žemlja je v osmini finala challengerja v Avstraliji premagal Američana Nathana Pasho s 6:2, 3:6 in 7:6.

Objavljeno
26. oktober 2016 11.29
tlo tenis
M. Ž.
M. Ž.

Traralgon - Slovenski tenisač Grega Žemlja je na turnirju serije challenger v Traralgonu premostil tudi drugo oviro, Američana Nathana Pasho je premagal s 6:2, 3:6 in 7:6 ter napredoval v četrtfinale.

Tridesetletni Jeseničan je ameriškega nasprotnika premagal po 91 minutah. Žemlja je izkoristil dve izmed šestih priložnosti za odvzem servisa, imel manj asov (6:9), a tudi manj dvojnih napak (2:8).

V uvodnem nizu je Žemlja izkoristil obe break žogici in zmagal s 6:2. V drugem nizu je imel slovenski predstavnik štiri priložnosti za odvzem servisa, a zapravil vse štiri, na drugi strani pa je Pasha unovčil eno izmed dveh in z zmago s 6:3 izsilil odločilni niz.

V zadnjem delu igre sta bila nasprotnika zelo izenačena in brez možnosti za odvzem servisa. O zmagovalcu je odločala podaljšana igra, ki jo je s 7:3 dobil Žemlja.

Najboljši slovenski tenisač se je tako prebil v četrtfinale, kjer bo bo igral petim nosilcem, Avstralcem Jamesom Duckworthom. Slovenec se je z Avstralcem, ki je na lestvici ATP pet mest višje, pomeril trikrat in zabeležil dve zmagi.

Traralgon, osmina finala challengerja (50.000 dolarjev)

Grega Žemlja (Slo/4) - Nathan Pasha (ZDA) 6:2, 3:6, 7:6 (3).