Žemlja zaradi bolečin v vratu odpovedal Budimpešto

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je že pospravil kovčke na challengerju v Launcestonu, Blaž Kavčič še v igri v Budimpešti.

Objavljeno
09. februar 2017 10.04
DAVIS CUP 2017
J. P.
J. P.

Ljubljana - Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Grega Žemlja bi moral ta teden nastopiti na turnirju serije challenger z nagradnim skladom 64.000 evrov v Budimpešti, vendar pa je udeležbo odpovedal zaradi bolečin v vratu. Prekaljeni 30-letni Gorenjec, ki je minuli konec tedna prispeval ključno točko k slovenski zmagi v dvoboju II. evro-afriške skupine Davisovega pokala nad Monakom, bi se moral sicer uvodoma udariti z Italijanom Luco Vannijem.

Zato pa je v Budimpešti svoje nastope uspešno začel drugi slovenski predstavnik Blaž Kavčič, ki je po dveh urah in 21 minutah nekoliko nenadejano s 3:6, 6:3 in 6:4 na kolena spravil drugopostavljenega Ukrajinca Sergija Stahovskega, sicer 108. igralca sveta. Kavčič si je predvsem zagotovil ogromno priložnosti za brejk - od devetih je tri izkoristil, poraženec je bil iz treh poskusov uspešen dvakrat. Zdaj Ljubljančana danes čaka obračun osmine finala z Nemcem Yannickom Madenom.

Kavčič je bil uspešen tudi v dvojicah, v navezi s Hrvatom Frankom Škugorjem je namreč uvodoma po uri in pol igre s 6:4 in 7:6 (4) odpravil Poljaka Tomasza Bednareka in Belgijca Jorana Vliegena. V konkurenci dvojic na challengerju z nagradnim skladom 75.000 ameriških dolarjev v Launcestonu je v četrtfinalu izpadel Blaž Rola, ki je moral v paru z Italijanom Riccardom Bellottijem premoč po 55 minutah igre priznati tretjepostavljenima Avstralcema Bradleyju Mousleyju in Luku Savillu, ki sta bila boljša s 6:4 in 6:2.

Ptujčan je kovčke še prej pospravil v posamični konkurenci, saj je že uvodoma naletel na previsoko oviro. Četrti nosilec, Avstralec Andrew Whittington, 169. igralec sveta, je bil od njega po dveh urah in devetih minutah boljši z 1:6, 7:6 (1) in 6:3. Poražencu, ki je obračun odlično odprl, ni pomagalo niti večje število asov (9:6) niti brejkov (3:1).