Žemljo po zmagi nad Bubko čaka Roger Federer

Po zmagi v 1. kolu ATP turnirja v Dohi se bo Grega Žemlja pomeril s Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Objavljeno
03. januar 2012 15.56
Posodobljeno
03. januar 2012 16.11
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Doha - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v prvem kolu turnirja ATP v katarski Dohi z nagradnim skladom 1,02 milijona dolarjev premagal Ukrajinca Sergeja Bubko. Sina nekdanjega slovitega atleta in skakalca s palico je Žemlja premagal po uri in 32 minutah igre in zmagal s 4:6, 6:1 in 6:1.

Žemlja, ki se je na turnir prebil prek kvalifikacij, je tako nestrpno čakal na svojega nasprotnika v drugem kolu. Slovenski teniški igralec se bo pomeril s Švicarjem Rogerjem Federerjem, ki je bil v prvem kolu boljši od Rusa Nikolaja Davidenka (6:2, 6:2). S slednjim sta se sicer pred letom dni pomerila v finalu, v katerem je zmagal Švicar.

Žemlja je v kvalifikacijah najprej premagal Nemca Dominika Mefferta, nato Rusa Konstantina Kravčuka, v zadnjem kvalifikacijskem dvoboju pa še Nizozemca Jesseja Huto Galunga.

Kavčič izgubil že dobljeno tekmo

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec na lestvici ATP Blaž Kavčič pa je medtem že sklenil nastope na turnirju v indijskem Chennaiju. V prvem kolu je izgubil z Belgijcem Stevom Darcisom s 6:4, 5:7 in 3:6.

Najboljši slovenski teniški igralec na lestvici ATP je v drugem nizu vodil s 5:1, nato pa je vidno popustil in klonil po treh nizih.

Darcis se bo v drugem krogu pomeril z drugopostavljenim Špancem Nicolasom Almagrom.