Zmaga nad prvim nosilcem pobrala Žemlji moči

S polfinalnim porazom v An-Ningu je slovenski teniški igralec Grega Žemlja vknjižil 33 točk ATP in zaslužil 2510 $.

Objavljeno
02. maj 2015 15.33
tlo-tenis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

An-Ning - Včerajšnja četrtfinalna zmaga slovenskega teniškega igralca Grege Žemlje na challengerju z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev v kitajskem An-Ningu nad prvim nosilcem, Avstralcem Jamesom Duckworthom, sicer 89. igralcem svetovne jakostne lestvice, je 28-letnemu Gorenjcu očitno vzela preveč energije, da bi lahko podvig ponovil še v današnjem polfinalu.

Tako je moral 533. »lopar« sveta premoč priznati prav tako nepostavljenemu pet let mlajšemu Avstralcu Gavinu van Peperzeelu, ki je po dobri uri in tričetrt zmagal s 6:7 (3), 6:2 in 6:2. Žemlja je resda zmogel kar devet asov ob štirih dvojnih napakah, a si ni, zanimivo, priigral niti ene priložnosti za odvzem tekmečevega začetnega udarca, medtem ko jih je Avstralec izkoristil polovico od osmih ponujenih. V finalu se bo udaril s Hrvatom Frankom Škugorjem.

Grega, ki je nizal napake v igri in slabo vračal tekmečeve servise, je zamudil lepo priložnost, da bi v žep pospravil lepo število točk ATP (90), kljub vsemu pa si jih je prislužil 33 in za nameček še 2510 dolarjev denarne nagrade. V zadnjih dveh tednih je tako osvojil futures in se prebil do polfinala challengerja, oboje na Kitajskem, zdaj pa se seli v Južno Korejo, kjer bo branil slovenske barve na challengerju z nagradnim skladom 100.000 dolarjev v Busanu, na katerem nastopa kar sedem igralcev iz elitne svetovne stoterice.

Češki finale v Pragi Karolini Pliškovi

Na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev v Pragi je v finalnem obračunu dveh domačih igralk prva nosilka Karolina Pliškova s 4:6, 7:5 in 6:3 odravila nepostavljeno Lucie Hradecko in se veselila svojega četrtega osvojenega turnirja te ravni v karieri. Visoka Čehinja je trenutno štirinajsti »lopar« sveta, že v ponedeljek pa bo na razpredelnici pridobila eno mesto.