Zmagoviti niz Srebotnikove še kar traja

V navezi z ameriško teniško igralko Abigail Spears se je Velenjčanka že prebila v četrtfinale močnega turnirja v Dubaju.

Objavljeno
22. februar 2017 16.56
tre*KATARINA SREBOTNIK
J. P.
J. P.

Dubaj - Zmagovalni niz novonastale teniške dvojice Katarina Srebotnik-Abigail Spears pa še kar traja. Potem ko sta si Velenjčanka in Američanka prejšnji teden pokorili vso konkurenco na turnirju WTA v Dohi, kot sedmi nosilki odlično nastopata tudi na precej močnejšem turnirju z nagradnim skladom 2.666.000 dolarjev v Dubaju. Uvodoma sta preskočili ukrajinsko sestrsko oviro, danes pa v osmini finala po uri in 24 minutah igre s 6:4 in 6:3 še nepostavljeni Romunko Raluco Olaru in Ukrajinko Olgo Savčuk.

Zanimivo: poraženki sta si priigrali kar dvanajst (!) priložnosti za brejk, ob katerih pa so jima zadrhtele roke in sta izkoristili le dve. Na drugi strani sta Katarina in Abigail unovčili štiri od desetih poskusov. Na četrtfinalni tekmici še čakata: to bosta bodisi tretji nosilki, Indijka Sania Mirza in Čehinja Barbora Strycova, bodisi nepostavljeni Nizozemka Kiki Bertens in Švedinja Johanna Larsson. Zato pa je v osmini finala izpadla druga slovenska zastopnica Andreja Klepač, ki je morala v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez poklekniti pred drugopostavljenima Rusinjama Jekaterino Makarovo in Jeleno Vesnino. Po uri in 21 minutah sta bili - tudi po zaslugi petih asov - boljši s 6:3 in 7:6 (5).