Znebiti se bo morala »črva« v glavi

Halepova teniški masters začela zelo prepričljivo, Kerberjeva s težavami.

Objavljeno
24. oktober 2016 00.43
Saša Verčič
Saša Verčič
Singapur – Angelique Kerber in Garbiñe Muguruza sta letos svoji zbirki lovorik dodali tudi najpomembnejšo, s turnirjev za veliki slam, večina udeleženk sklepnega mastersa pa bo prav v Singapurju skušala osvojiti največji naslov doslej. Lani je to uspelo Agnieszki Radwanski, bi lahko letos Simoni Halep, ki je v rdeči predtekmovalni skupini začela s prepričljivo zmago?

Medtem ko je večina igralk najboljše osmerice nastopala vse do zadnjega ter je med OP ZDA in mastersom zbrala vsaj tri, če ne štiri turnirje, je Halepova ubrala drugačno taktiko. Odigrala je dva, nato pa si odpočila v domačem okolju, kar ji je očitno godilo in je v Singapur prišla zelo dobro pripravljena. Kaj lahko bi bila tudi glavna izzivalka prve igralke sveta Kerberjeve. »Potrebovala sem nekaj odmora z družino in prijatelji, še vedno pa sem se zelo resno pripravljala na ta turnir. Seveda to ni najlažje, ker veš, da je zadnji v sezoni, a še vedno moraš biti stoodstotno osredotočen,« pravi četrta igralka sveta, ki na mastersu nastopa tretjič, tokrat prvič brez podpore najbližjih. »Zdaj nisem več najpomembnejša v družini, ampak je to moja nečakinja Tania,« je razkrila še en vzrok, zakaj si je pred sklepnim dejanjem sezone vzela nekaj prostih dni.

Za tretji nastop si želi vsaj ponovitev debitantskega, ko je v skupinskem delu premagala celo Sereno Williams, proti kateri pa je nato v finalu gladko izgubila. Lani je izpadla v polfinalu, a tokrat naj bi bila bolje pripravljena. Predvsem kar se tehničnega dela tiče, za največjo lovoriko doslej – na turnirjih za veliki slam je enkrat igrala v finalu, na Roland Garrosu 2014 – pa bo morala opraviti tudi s »črvom« v glavi. Zaradi slabše mentalne pripravljenosti je namreč v zadnjem času na grand slamih doživela kar nekaj razočaranj. »Da, tako za tesen poraz proti Sereni v četrtfinalu OP ZDA kot proti Angelique v četrtfinalu Wimbledona gre tu iskati vzrok. Bila sem tako blizu …« se težave zaveda Romunka, ki pa v uvodni partiji rdeče skupine včeraj ni imela omembe vrednih problemov. Madison Keys v svojem premiernem nastopu na mastersu ni mogla skriti živčnosti, v dobri uri je nizala neizsiljene napake in Halepova je vpisala zanesljivo zmago s 6:2, 6:4.

Veliko bolj izenačen je bil drugi dvoboj, med Kerberjevo in Dominiko Cibulkovo. Pričakovano, saj je slednja v dobri formi in si je nastop v Singapurju zagotovila z osvojitvijo Linza. A še ena debitantka na mastersu – skupno so kar štiri – ni zmogla presenečenja, prva nosilka je bila po dveh urah in 17 minutah igre boljša s 7:6 (2), 2:6, 6:3.