Žreb v Portorožu in le ena kvalifikacijska zmaga

V 1. kolu challengerja v Portorožu se bo Grega Žemlja pomeril z Italijanom Andreo Arnaboldijem.

Objavljeno
08. avgust 2015 18.43
tlo Zemlja tenis
S. V., šport, Š. Ro., Delo.si
S. V., šport, Š. Ro., Delo.si

Portorož - Prireditelji največjega teniškega turnirja v Slovenija, challengerja Tilia Open v Portorožu, so opravili žreb glavnega turnirja. Med 32 udeleženci so trije slovenski igralci; Grega Žemlja bo začel proti Italijanu Andreu Arnaboldiju, Jaka Kaplja je dobil četrtega nosilca Slovaka Lukasa Lacka, Aljaž Radinski, ki je dobil zadnje posebno povabilo, pa Japonca Hirokija Moriya.

Žemlja, ki je turnir osvojil leta 2013, naj bi se domačim navijačem predstavil v torek zvečer. V primeru zmage Žemlje in Kaplje bi se slovenska igralca srečala v drugem kolu, a možnosti za presenečenje so bržkone bolj majhne.

Glavni del turnirja Tilia Slovenia Open z nagradnim skladom 42.500 evrov se bo začel v ponedeljek. Prvega nosilca Marcela Granollersa za uvod čaka Jevgenij Donskoj.

Ena kvalifikacijska zmaga

Največji teniški turnir pri nas, Tilia Slovenia open, se je začel z današnji kvalifikacijami, domači igralci, ki so za nastop vsi dobili povabilo prirediteljev, pa niso bili posebej uspešni. Zmago je dosegel le David Goršič, ki je s 6:3, 6:1 ugnal Stephana Fransna, danes pa ga v 2. kolu čaka Christian Garin.

Nastope so že končali Gregor Vovk, Primož Vovk, Marko Lazič in Anže Mastnak.