Žvižgi za Kyrgiosa, poraz za Nadala

V 2. kolu mastersa v Šanghaju je izpadel Španec Rafael Nadal, izločil ga je Srb Viktor Troicki s 6:3 in 7:6 (3).

Objavljeno
12. oktober 2016 19.18
TENNIS-MEN/SHANGHAI
Š. Ro.
Š. Ro.

Šanghaj - Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je na mastersu v Šanghaju poskrbel za šok in izpadel že v 2. kolu. S 6:3 in 7:6 (3) ga je presenetil Srb Viktor Troicki.

Kot je po porazu povedal 30-letni igralec, ki igra z dolgim seznamom preteklih poškodb, je imel veliko težav s forehandom in pravim gibanjem na igrišču, naposled pa tudi obljubil, da se bo v naslednji sezoni vrnil močnejši. »Vem, kaj je za to potrebno in vse to bom tudi naredil. Do naslednje sezone imam dva meseca in pol časa, da pridem nazaj na prave tirnice,« je dejal španski zvezdnik, ki v tej sezoni znova ni imel veliko razlogov za veselje.

Veliko bolj prepričljiv je bil Škot Andy Murray, ki je v 3. kolo napredoval z zanesljivo zmago nad Američanom Stevom Johnsonom s 6:3 in 6:2. Tudi nedavni zmagovalec OP ZDA Švicar Stan Wawrinka je imel le malo dela z Britancem Kylom Edmundom s 6:3 in 6:3.

A največ prahu je v Šanghaju danes znova dvignil Avstralec Nick Kyrgios. Poslovil se je ob zvoku žvižgov navijačev, ko je izgubil proti Nemcu Mischi Zverevu. Znan po pobalinskem obnašanju se je poigraval z živci sodnika in navijačev, saj  je namerno zapravljal točke in tudi izgubil dvoboj s 6:3 in 6:1. Po obračunu je tudi sam priznal, da se je odločil za bližnjico, ker naj bi bil še utrujen po zmagi v Tokiu. Pri tem se je norčeval in nasprotniku čez mrežo pošiljal »otroške« servise, zaradi česar je poslušal glasne živžge gledalcev, sodnik pa je 14. igralcu sveta tudi izrekel kazen zaradi neprimernega vedenja.

V svojem slogu je nato dejal, da ne ve, zakaj so se gledalci tako razburjali. »Če res vedo, o čem govorijo, potem bi lahko bili sami na igrišču in uspešno igrali. Ne, ne razumem, zakaj gre. Ne vedo, kaj jaz trenutno prestajam,« je dejal 21-letnik, ki je sicer že po zmagi v prvem kolu nad Samom Querreyjem dejal, da mu je dolgčas in da je utrujen od Tokia.

Avstralcu sicer disciplinske kazni niso tuje. Lani je velik incident povzročil, ko je Wawrinki zabrusil nekaj neprimernih besed v zvezi z njegovim dekletom. Za to si je prislužil mesec dni suspenza.

 

Šanghaj, masters ATP (7,655 milijona dolarjev), 2. kolo:

Viktor Troicki (Srb) - Rafael Nadal (Špa/4) 6:3, 7:6 (3);

Marcel Granollers (Špa) - Tomaš Berdych (Češ/7) 7:6 (4), 7:6 (1);

Stan Wawrinka (Švi/3) - Kyle Edmund (VBr) 6:3, 6:4;

Miloš Raonić (Kan/5) - Paolo Lorenzi (Ita) 6:2, 6:4;

David Goffin (Bel/11) - Benoit Paire (Fra) 6:1, 7:6 (0);

Gilles Simon (Fra) - Wu Di (Kit) 6:2, 6:2;

Jack Sock (ZDA) - Feliciano Lopez (Špa) 6:3, 4:6, 6:4;

Mischa Zverev (Nem) - Nick Kyrgios (Avs/12) 6:3, 6:1;

Vašek Pospišil (Kan) - Grigor Dimitrov (Bol) 7:5, 7:6 (2);

Lucas Pouille (Fra/13) - Nicolas Almagro (Špa) 6:4, 7:6 (10);

Roberto Bautista (Špa/15) - Taylor Fritz (ZDA) 6:4, 6:4;

Andy Murray (VBr/2) - Steve Johnson (ZDA) 6:3, 6:2;