Predstavitvena informacija

Cilj dosežen: 2 milijona točk za slovenske športnike

Ste že kdaj pomislili, kaj vse mora biti »odkljukano«, da nekdo postane športnik?
Fotografija: Rekordna podpora za slovenske športnike. FOTO: Petrol
Odpri galerijo
Rekordna podpora za slovenske športnike. FOTO: Petrol

Kaj vse se mora sestaviti, da nekdo postane vrhunski športnik, in kakšna neverjetna mešanica talenta, znanja pa tudi sreče mora nastati, da nekdo postane član olimpijske reprezentance, ki se lahko pohvali z nastopom na olimpijskih igrah? Poleg izjemnega talenta so tu še leta vztrajnosti, odrekanja in intenzivnih treningov. 

A kljub talentu in pripravljenosti na trdo delo je za nekatere velika ovira denar. Tisti, ki prihajajo iz manj spodbudnih okolij, se spopadajo še s finančnimi težavami, ki onemogočijo izobraževanje in treniranje v vrhunskih razmerah ter tako zatrejo še največje talente.

Zato je razvoj njihovega potenciala ogrožen. Prav z njimi v mislih sta se Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez s Fundacijo za mlade športnike iz socialno ogroženih okolij in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje s programom Botrstvo v Sloveniji odločila združiti moči na področju pomoči mladim nadarjenim športnikom in začela projekt Botrstvo v športu.

Namen projekta Botrstvo v športu je zagotavljanje pomoči mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, starih od 14 do 23 let, pri razvoju in uresničevanju športnih potencialov. Glavni cilj projekta Botrstvo v športu je postati stabilen dodaten steber pomoči nadarjenim mladim športnikom, ki jim stalno ali občasno zmanjka sredstev za športno udejstvovanje.

To poletje bodo vsi pogledi in pozornost usmerjeni v Tokio in olimpijske igre. In ker je pravi pomen olimpijskih iger prav v solidarnosti in povezovanju, so to poletje pri Petrolu pripravili poseben projekt za podporo programu Botrstvo v športu: dobrodelno akcijo OI Tokio 2020 Vsaka točka šteje.

Gre za projekt, v katerem smo lahko k lepši prihodnosti mladih športnikov pripomogli vsi - z zbiranjem Zlatih točk za program Botrstvo v športu. Člani Petrol kluba ste hitro prepoznali pomen podpore družbenim projektom, z navdušenjem podprli projekt z donacijami in tako podprli mlade športnike. Skupaj ste v rekordnem času zbrali kar 2 milijona točk. Z vašo pomočjo bo Petrol namenili sredstva, ki bodo mladim športnim upom pomagala trenirati še bolje.

Ker pa tako kot vsaka točka šteje tudi vsako dobro dejanje, saj ste z donacijo Zlatih točk sodelovali v nagradni igri OI Tokio 2020!

Ker pa za lepšo prihodnost ni dovolj le vrhunski trening, ampak je ključnega pomena tudi čisto okolje, so se v Petrolu zavezali k ustvarjanju nizkoogljične družbe. Z energijo vetra, sonca in vode znižujejo ogljični odtis ter lajšajo breme, ki ga proizvodnja energije nalaga našemu planetu. Poleg vse večjega poudarka na obnovljivih virih energije pa omogočajo tudi okolju prijaznejšo mobilnost ter soustvarjajo energijsko učinkovita mesta, podjetja in domove. 



Ker gre za razvoj in prihodnost športnikov, so projekt podprli tudi naši olimpijski športniki. Naš kajakaš Benjamin Savšek zelo dobro ve, kako pomembna sta čista voda in možnost vrhunskih treningov v njej. Športnici vetra, jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak, podpirata skrb za čisto okolje in se zavedata, da brez podpore in možnosti za treninge v najboljših razmerah letos ne bi bili na olimpijskih igrah. Projekt so z veseljem podprli tudi najvišji člani naše olimpijske karavane: atletski as Kristjan Čeh in košarkarska reprezentanca.

Projekt je z vašo pomočjo doživel popoln uspeh. V Petrolu tako že pripravljajo nove projekte za donacije v dobrodelne namene.
 

Naročnik oglasne vsebine je Petrol