V lov za rekordom iz leta 2010

Jutri v ospredju All stars nogometne in košarkarske legende.

Objavljeno
26. december 2014 18.55
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport

Ljubljana – Po gostovanjih po manjših slovenskih krajih so se pri Košarkarski zvezi Slovenije vrnili k preverjeni formuli iz leta 2010 in tekmo All Stars vračajo v največjo dvorano, v Stožice, kjer si jo je pred štirimi leti ogledalo skoraj 10 tisoč ljudi. Za ponovitev naj bi jutri poskrbeli predvsem številni asi nekdanjih košarkarskih in nogometnih reprezentanc.

Največ glasov v letošnjem glasovanju za dan slovenske košarke, na katerem tudi tokrat ne bo manjkalo merjenj moči v metanju trojk, izzivu in zabijanju, je prejel Alen Omić, Blaž Mahkovic je končal na drugem mestu, med deseterico pa so se znašli še Malcolm Armstead, Christopher Booker (oba Krka), Domen Bratož, Đorđe Lelić (oba Tajfun), Dino Murić, Klemen Prepelič, Luka Rupnik (vsi Union Olimpija) ter Sašo Zagorac (Zlatorog). Preostale sodelujoče in rezerve sta izbrala trenerja Aleš Pipan in Dejan Mihevc, kadrovanje z izbranega seznama imen pa nato prepustila kapetanoma Omiću in Mahkovicu. Slednji je moral minuli teden že opraviti prvo menjavo, saj Luka Rupnik zaradi poškodbe še lep čas ne bo nared za igro, namesto namesto njega pa bo vskočil Gezim Morina (Maribor Nova KBM).

Ker so pred štirimi leti številni na stožiške tribune prišli tudi v želji, da bi videli nekdanje najboljše slovenske košarkarje, ki so se merili na tekmi legend, se lahko podobnih užitkov nadejajo tudi jutri, ko bosta na parket stopili mešani košarkarsko-nogometni zasedbi. Za zanimiv dvoboj pa sta pri izboru imen poskrbela Sebastjan Cimerotić in Slavko Kotnik, saj je »Cimetova« zasedba za več kot 6 cm višja od nasprotne, v kateri bo igral tudi drugi najboljši strelec v zgodovini slovenskih tekem All Stars Marko Milič. »Vsem, ki so glasovali zame, se zahvaljujem za glasove in čeprav bi si kapetanski naziv verjetno bolj zaslužilo še nekaj košarkarjev, sem zelo vesel, da naelektrenost med nami kljub nekaj letom igranja v tujini še ni izpuhtela. Komaj že čakam tekmo, saj bomo priče pravemu spektaklu,« se vrnitve na slovenski parket veseli Milič, ki se je v spomin številnih navijačev leta 1995 zapisal s slovitim zabijanjem prek avtomobila, za katerega je pred kratkim v šali dejal, da ga je obeležil podobno kot nekoč hrvaško pevko Severino njen zasebni filmček z ladje …

 

Spored

10.30: tekma fantov U13

12.00: tekma fantov U15

13.30: tekma kandidatov za reprezentanco mladincev

15.00: tekma kandidatov za reprezentanco mlajših članov

17.15: tekma nogometnih in košarkarskih legend

19.00: tekma igralcev lige Telemach