Branilec olimpijskega zlata Hanju poškodovan

Japonski umetnostni drsalec si je med vadbo poškodoval vezi desnega gležnja in ahilovo tetivo.

Objavljeno
14. december 2017 12.30
J. P.
J. P.

Tokio - Le dva meseca pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu, na katerih bo 23-letni Juzuru Hanju branil zmagovalno lovoriko iz Sočija, si je japonski umetnostni drsalec, ki je rojstni dan praznoval pred natanko tednom dni, med treningom poškodoval gleženj, zaradi česar ga čaka krajša odsotnost, njegova pot v Južno Korejo pa naj ne bi bila vprašljiva.

»Po zdravniški napovedi bom spet nared za treninge čez tri do štiri tedne. Poškodovane imam vezi desnega gležnja in vneto ahilovo tetivo, zato me čaka prisilni počitek, vseeno pa upam, da bo okrevanje hitrejše od načrtovanega in bom lahko že prej opravljal vsaj manj zahtevne vaje,« je STA povzela besede dvakratnega svetovnega prvaka, tudi letos iz Helsinkov.

Prihodnji teden bo tako moral Hanju izpustiti državno prvenstvo, po katerem bodo dokončno znani japonski potniki na olimpijske igre, kar pa ne pomeni, da bo ostal brez pravice nastopa v Pjongčangu. Kot zatrjuje reprezentančno vodstvo, ima namreč zaradi preteklih uspehov vstopnico zagotovljeno, čeravno bo preskočil državno prvenstvo.