Putin: Rusija bo z WADA in MOK konstruktivno sodelovala

Ruski predsednik je opozoril na dvojna merila, saj se z dopinškimi prekrški soočajo tudi druge države.

Objavljeno
14. december 2017 14.21
J. P.
J. P.

Moskva - Ruski predsednik Vladimir Putin je napovedal, da bo država konstruktivno sodelovala s Svetovno protidopinško agencijo (WADA) in Mednarodnim olimpijskim komitejem (MOK) pri reševanju težav, povezanih s problematiko dopinga v ruskem športu. Napovedal je polno podporo vsem športnikom, obtoženim kršitve protidopinških pravil, v sodnih postopkih, poroča STA.

»Kako bomo gradili naše odnose z WADA in MOK? Želim si, da konstruktivno. Skušali bomo umirjeno in strpno rešiti vse težave, ki bremenijo naše odnose, obenem bomo branili interese naših športnikov, vključno s postopki na civilnih sodiščih. Vem, da mnogim to ne bo všeč, toda kaj drugega pa lahko storimo? Prisiljeni smo pomagati športnikom, da bodo lahko ubranili čast in dostojanstvo,« je sedmi sili navrgel Putin.

»Očitno je, da je bil dopinški škandal napihnjen namerno pred prihajajočimi političnimi dogodki v Rusiji,« je Putin namigoval na predsedniške volitve marca prihodnje leto in obenem opozoril na dvojna merila, saj se z dopinškimi prekrški soočajo tudi druge države, a doping v njih ni sprožil tolikšnega »političnega vznemirjenja«. Toda v isti sapi dodal: »Krivda je vendarle naša, ker smo dali podlago za to, saj so bili dejansko evidentirani primeri dopinških kršitev.«