Diethart vendarle ne bo letel na Kulmu

Zmagovalec novoletne turneje Thomas Diethart konec tedna ne bo nastopil na tekmah smučarskih poletov.

Objavljeno
08. januar 2014 18.00
Austria Ski Jumping Four Hills
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Dunaj - Thomas Diethart, veliki zmagovalec 62. novoletne turneje v smučarskih skokih, ta konec tedna vendarle ne bo nastopil na dvodnevni prireditvi za svetovni pokal na letalnici v Tauplitzu oziroma Bad Mitterndorfu. Tako se je odločil po pogovoru z glavnim trenerjem avstrijske reprezentance Alexandrom Pointnerjem.

»Škoda, s poleti na Kulmu bi se mi uresničile sanje, a sem prepričan, da bom že kmalu spet dobil priložnost za letenje na smučeh,« je izjavil 21-letnik iz Michelhausna v Spodnji Avstriji. Domače »rdeče-belo-rdeče barve« bodo tako od petka do nedelje branili Michael Hayböck, Stefan Kraft, Wolfgang Loitzl, Thomas Morgenstern, Manuel Poppinger, Gregor Schlierenzauer in Martin Koch, ki bo tako po Engelbergu znova dobil priložnost za nastop na tekmovanju za svetovni pokal.

»Želimo si, da bi Martin spet prišel v vrhunsko formo. Ne pozabimo, da imamo v tej sezoni še svetovno prvenstvo v poletih v Harrachovu,« je razkril Pointner in pripomnil, naj Diethart, ki bo v soboto med gledalci ob izteku letalnice na Kulmu, zdaj raje uživa v svojem uspehu.