Direktorica Barbara Kürner Čad odhaja s SZS

Izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) je sprejel sporazumno prekinitev direktorici Barbari Kürner Čad.

Objavljeno
17. junij 2013 21.29
Smučarji
T. V., Š. Ro., Delo.s
T. V., Š. Ro., Delo.s

Ljubljana - Izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) je danes znova razpravljal o potezi predsednika Primoža Ulage in prekinitvi sodelovanja z dirketorico Barbaro Kürner Čad. Po dveinpolurnem zasedanju je odbor prek predstavnika za javnost Tomija Trbovca sporočil le skopo informacijo, da je IO potrdil sporazumno prekinitev pogodbe Kürner Čadovi. Dirketorica bo na svojem položaju ostala do 31. avgusta.

»Izvršni odbor je na današnji seji ugotovil, da ni bilo ugotovljenih razlogov za krivdno razrešitev direktorice SZS, zato se je postopek izredne odpovedi delovnega razmerja ustavil. Nato se je seznanil s predlogom sporazuma o prenehanju pogodbe o mandatu in zaposlitvi direktorice SZS, ki sta ga sklenila s predsednikom Ulago, in ga potrdil. Na predlog predsednika SZS se je sprejel sklep o sporazumnem prenehanju pogodbe o mandatu in zaposlitvi direktorice SZS 31. avgusta letos, tako da ima do tega datuma vsa pooblastila, kot jih je imela doslej,« je povedal Trbovc.

Na seji IO so sprejeli tudi sklep, da ne predsednik ne direktorica na to temo ne bosta dajala uradnih izjav, kakršna koli pojasnila je zavrnil tudi Trbovc z obrazložitvijo, da je bila seja IO zaprta za javnost.

Potem ko je Ulaga konec maja presenetil z nenadno odločitvijo, da odpove pogodbo Kürner Čadovi, je o tej temi čez nekaj dni razpravljal tudi IO in na zadnji seji sklenili, da direktorici suspenz ukine in uvede postopek izredne odpovedi delovnega razmerja. O nadaljevanju ali prekinitvi delovnega razmerja sta se morala predsednik in direktorica dogovoriti sama.

Kakšen dogovor sta sprejela, ni znano, je pa jasno, da je imela Kürner Čadova pogodbo zavarovano z odpovednim rokom in odpravnino. Ulaga je namignil, da odhod dirketorice za zvezo ne bo predstavljal toliko večjega stroška, saj se bo z njenim odhodom delovno mesto ukinilo. Na obzorju so očitno nove kadrovske spremembe, ki pa se bodo izkristalizirale s septembrsko skupščino SZS. Kot vse kaže, pa bo Ulaga vendarle lahko uresničil svojo začetno idejo z direktorji vsake posamezne panoge.