Ema Klinec se po prvi zmagi že spogleduje s Sočijem

Po premierni zmagi na tekmi poletne VN so mladi Emi Klinec za zmago čestitali tudi na Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

Objavljeno
19. avgust 2013 17.21
sipic/EMA KLINEC
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Na tekmi poletne VN v smučarskih skokih v Courchevelu je slovenska ženska reprezentanca dosegla zgodovinski uspeh z zmago 15-letne Eme Klinec, ki je že ob krstnem nastopu na največjih tekmovanjih dosegla zmago. Na Smučarski zvezi Slovenije so jo danes za ta uspeh obdarili s torto in šampanjcem, za uspeh ji je čestital tudi predsednik Primož Ulaga. Slednji je po nesreči razbil nekaj kozarcev za šampanjec in tako napovedal, da bo skakalkam to na naslednjih tekmah prineslo še več sreče.

Mlada Ema Klinec je po svojem največjem uspehu povedala, da je imela na tekmi dober občutek. Vedela je, da so razmere dobre, saj so tudi njene tekmice letele daleč. Vodstvo po prvi seriji zanjo ni pomenilo večjega pritiska, že večkrat je bila v tem položaju na tekmah nižje ravni. »Tekmo sem vzela kot novo izkušnjo, bila sem sproščena,« je povedala 15-letna skakalka, ki pa že pogleduje proti zimski sezoni.

»Za zimsko sezono si želim konstantnih nastopov ter čim manj večjih vzponov in padcev. Spogledujem se tudi s Sočijem,« je povedala najstnica, ki bo septembra začela obiskovati gimnazijo v Škofji Loki. Zaradi šolskih obveznosti, bo tudi izpustila vse preostale tekme za VN. V prihodnje bo šolo postavila ob bok skokom, vendarle je naslednja sezona olimpijska.

»Zima in glavne tekme so še daleč, vendar moramo pred tem določene stvari še počistiti, da bodo dekleta prišle na nivo katerega so sposobne. Vsekakor se bomo morali usmeriti na večje skakalnice. Pet deklet potuje na naslednji tekme v Rusijo in Kazahstan, Ema in njena sestra pa potujeta na celinski pokal v Lillehammer,« pa je o načrtih za nadaljevanje sezone povedal trener Jože Berčič.