Fabjanova in Višnarjeva na štartu v Davosu

Svetovni pokal v smučarskem teku se nadaljuje v mondenem Davosu. Nastopili bosta dve slovenski tekačici.

Objavljeno
13. februar 2013 11.38
Slovenija, Zg. Brnik, 13.Oktober2012, Predstavitev ekip smučarske zveze. Foto: Igor Zaplatil/DELO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Pred SP v Val di Fiemme se bodo smučarski tekači in tekačice pomerili še na tekmi svetovnega pokala v Davosu.  

V soboto bo na sporedu šprint v klasični tehniki, v nedeljo pa tekma v prosti tehniki z individualnim štartom. Ženske se bodo pomerile na 10 km, moški pa na 15 km.

Na štartu sobotnega šprinta bosta le Katja Višnar in Vesna Fabjan, ki sta po virozi dobro okrevali. »Danes sta Vesna in Katja opravili prvi hitri trening po virozi in težko rečem kako hitri sta, vse se bo videlo na tekmi,« je povedal glavni trener Marko Gracer.

Na Rogli celinski pokal

Ta konec tedna bodo sicer na sporedu tudi tekme celinskega pokala na Rogli. Med nastopajočimi bo tudi Alenka Čebašek, medtem ko je Barbara Jezeršek zaradi bolezni nastop odpovedala.

Tridnevno tekmovanje se bo začelo s petkovim prologom na 2,5 kilometra za ženske in 3,3 kilometra za moške v prosti tehniki. V soboto se bodo tekmovalci pomerili v klasični tehniki s posamičnim startom, kjer bodo ženske tekmovale na 5 km, moški pa na 10 km. Zadnji nedeljski dan bo namenjen zasledovalni tekmi v prosti tehniki. Ženske bodo tekmovale na razdalji 10 km, moški pa na razdalji 15 km.

Ob Čebaškovi bodo nastopili še številni drugi slovenski tekači in tekačice: Nika Razinger, Lea Einfalt, Barbara Jezeršek, Alenka Čebašek, Anja Eržen, Mirjam Cossettini, Eva Sever Rus, Aljaž Praznik, Mark Klinar, Rok Tršan, Domen Potočnik, Boštjan Klavžar, Matjaž Gorjanc, Luka Prosen in Luka Gostinčar.