Fak in druščina pripravljeni na zadnje dejanje v Sibiriji

Biatlonci bodo sezono svetovnega pokala sklenili s tekmami v ruskem Hanti Mansijsku. Jutri na sporedu šprinta (11.00 in 13.30).

Objavljeno
15. marec 2012 20.58
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Hanti Mansisk - Na zadnji tekmi bodo slovenske barve branili člani srebrne mešane štafete z nedavnega svetovnega prvenstva v nemškem Ruhpoldingu Teja Gregorin, Andreja Mali, Jakov Fak in Klemen Bauer ter Vasja Rupnik, Peter Dokl in mladi Simon Kočevar.

»Glede na napovedi temperature niti niso tako nizke kot smo pričakovali, zato je bila tudi telesna adaptacija nekoliko bolj znosna. Tudi Fak in Rupnik, ki sta na SP staknila vnetje sinusov in prehlad, sta že okrevala. Nekaj stopinj pod ničlo podnevi omogoča organizatorjem tudi zelo dobro pripravo prog, kar smo v zadnjem obdobju že kar malo pogrešali. Včeraj in danes smo opravili treninge s katerimi smo se predvsem privajali na tekmovališče in še posebej pozorno tempirali prihode na strelišče,« je iz Rusije sporočil trener Tomaš Kos.

Slednji bo posebej pozorno spremljal tudi mladega Kočevarja, ki velja za velik talent med mladimi slovenskimi tekmovalci. »Ta je edini, ki se še spoznava s progami. Zato smo mu namenili nekaj več tekaških kilometrov. Glede na formo in prikazano na nedavnem prvenstvu so naši cilji še vedno visoki in usmerjeni v prvo deseterico tako pri naših najboljših fantih, kot tudi pri Gregorinovi. Pomembno bo, da si že jutri izborimo dobra izhodišča za nastope v zasledovanju in po možnosti tudi za nedeljske tekme s skupinskim startom,« je še povedal Kos.