Feuz po devetih mesecih premora spet na snegu

Švicarski smučar Beat Feuz se za sezono pripravlja v Hintertuxu.

Objavljeno
31. julij 2013 23.24
reut_feuz
M. F., Šport
M. F., Šport

Dunaj – Šestindvajsetletni smučar Beat Feuz se je vrnil na sneg! V svetovnem pokalu je sicer blestel v sezoni 2011/12, ko se je z avstrijskim asom Marcelom Hirscherjem bojeval za veliki kristalni globus. Prestižna lovorika se mu je izmuznila iz rok za 25 točk. Izjemen rezultatski niz – v zimi je vknjižil pet zmag – je ob koncu sezone zasenčila poškodba levega kolena. Sledila je operacija in priprave za sezono, ki so jih ustavile številne težave.

»Bolečina je bila močna in ni hotela izginiti. Prestal sem številne fizioterapije in koleno se je dobro odzivalo. V trenutku pa se je vse obrnilo na glavo,« je hudo infekcijo opisal Feuz. V petih tednih je še petkrat legel na operacijsko mizo, zdravniki so se spraševali celo, ali je morda konec kariere za nadarjenega tekmovalca, ki je nato izpustil celo predolimpijsko sezono. Zdaj se je zdravstveno stanje umirilo in rad bi se vrnil med tekmece. Motivacijo mu vlila vrhunec nove sezone, olimpijske igre v Sočiju, kjer je v svoji najboljši zimi v karieri zmagal v smuku.

Večino časa je treniral samostojno, ekipi pa naj bi se – če bo šlo vse po načrtu – pridružil oktobra. »Olimpijske igre so najpomembnejše tekmovanje, vendar je moj cilj tekmovati brez bolečine. Presrečen bi bil za mesto v olimpijski ekipi, saj mi smučišče ustreza in verjamem, da lahko naredim dober rezultat,« je prepričan. Prav danes si je prvič po devetih mesecih spet obul smučarske čevlje v Hintertuxu. »Bolečin ne čutim in ustreza mi, da je sneg na ledeniku mehak,« je povedal ob vrnitvi na bele strmine. Uvodni veleslalom sezone v Söldnu namerava izpustiti. Tekmecem pa naj bi se pridružil novembra v Lake Louise.