Gregorinova in Fak najboljša slovenska biatlonca

Na tradicionalni prireditvi Biatlonski dan so razglasili najuspešnejše slovenske biatlonce pretekle zimske sezone.

ned, 27.05.2012, 14:42

Pokljuka - Jakov Fak (ŠD Pokljuka) in Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) sta bila na tradicionalni prireditvi Biatlonski dan na Pokljuki proglašena za najboljša slovenska biatlonca minule zime.

Fak si je nagrado prislužil na račun odličnih predstav v Ruhpoldingu, v katerem je osvojil naslov svetovnega prvaka na 20 kilometrov in bil še član mešane štafete, ki je osvojila srebrno kolajno.

»Res imam za seboj krasno sezono in le želim si lahko takšnih rezultatov tudi v prihodnje. Seveda segajo želje še višje, obenem pa so že usmerjene tudi v zimske olimpijske igre čez dve leti. Hvala vsem, ki ste se danes zbrali in še posebej vsem tistim pokroviteljem, opremljevalcem in podpornikom slovenskega biatlona, ki nam omogočate, da se na najvišjem nivoju ukvarjamo s tem prekrasnim športom. Naša zaveza pa je, da še naprej dosegamo vrhunske športne rezultate,« je dejal Jakov Fak.

Po mnenju strokovnjakov je med ženskami najbolj izstopala Teja Gregorin, članica srebrne mešane štafete in tretjeuvrščena na tekmi svetovnega pokala na norveškem Holmenkollnu.

»Moja skupna uvrstitev v svetovnem pokalu ni bila na ravni tiste izpred dveh sezon, vendar pa nosita težo letošnje zime predvsem srebro s svetovnega prvenstva in tako težko pričakovane stopničke na tekmi svetovnega pokala. Prav gotovo imam v svoji karieri pred seboj še kar nekaj let, obenem pa verjamem, da bo že nova sezona prinesla še boljše uvrstitve kot letos,« je napovedala Gregorinova.

Najboljši mladi biatlonec je postal Miha Dovžan (ŠD Gorje), ki je na zimskih olimpijskih igrah mladih v Innsbrucku osvojil peto mesto. Za najuspešnejše biatlonsko društvo oziroma klub so razglasili SK Ihan, najuspešnejši klub pri delu z mladimi pa je postal SK Kovinoplastika iz Loža.

Prijavi sovražni govor