Gregorinova in Fak najboljša slovenska biatlonca

Na tradicionalni prireditvi Biatlonski dan so razglasili najuspešnejše slovenske biatlonce pretekle zimske sezone.

ned, 27.05.2012, 14:42

Pokljuka - Jakov Fak (ŠD Pokljuka) in Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) sta bila na tradicionalni prireditvi Biatlonski dan na Pokljuki proglašena za najboljša slovenska biatlonca minule zime.

Fak si je nagrado prislužil na račun odličnih predstav v Ruhpoldingu, v katerem je osvojil naslov svetovnega prvaka na 20 kilometrov in bil še član mešane štafete, ki je osvojila srebrno kolajno.

»Res imam za seboj krasno sezono in le želim si lahko takšnih rezultatov tudi v prihodnje. Seveda segajo želje še višje, obenem pa so že usmerjene tudi v zimske olimpijske igre čez dve leti. Hvala vsem, ki ste se danes zbrali in še posebej vsem tistim pokroviteljem, opremljevalcem in podpornikom slovenskega biatlona, ki nam omogočate, da se na najvišjem nivoju ukvarjamo s tem prekrasnim športom. Naša zaveza pa je, da še naprej dosegamo vrhunske športne rezultate,« je dejal Jakov Fak.

Po mnenju strokovnjakov je med ženskami najbolj izstopala Teja Gregorin, članica srebrne mešane štafete in tretjeuvrščena na tekmi svetovnega pokala na norveškem Holmenkollnu.

»Moja skupna uvrstitev v svetovnem pokalu ni bila na ravni tiste izpred dveh sezon, vendar pa nosita težo letošnje zime predvsem srebro s svetovnega prvenstva in tako težko pričakovane stopničke na tekmi svetovnega pokala. Prav gotovo imam v svoji karieri pred seboj še kar nekaj let, obenem pa verjamem, da bo že nova sezona prinesla še boljše uvrstitve kot letos,« je napovedala Gregorinova.

Najboljši mladi biatlonec je postal Miha Dovžan (ŠD Gorje), ki je na zimskih olimpijskih igrah mladih v Innsbrucku osvojil peto mesto. Za najuspešnejše biatlonsko društvo oziroma klub so razglasili SK Ihan, najuspešnejši klub pri delu z mladimi pa je postal SK Kovinoplastika iz Loža.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se