Lanišek se je opravičil fantom, za konec želi slišati Zdravljico

Trener Robert Hrgota in Anže Lanišek sta strnila misli po dvojnem sporedu v Planici in dveh drugih mestih za Slovenijo.
Fotografija: Anže Lanišek je bil presenečen, ker ga je tako hitro povleklo na tla. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Anže Lanišek je bil presenečen, ker ga je tako hitro povleklo na tla. FOTO: Voranc Vogel

Po dveh drugih mestih, Anžeta Laniška na posamični tekmi in Slovencev na ekipni tekmi (Lanišek, Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc) na smučarskih poletih v Planici, je bil glavni trener Robert Hrgota zadovoljen. Tragični junak Lanišek le malo manj.

image_alt
Zadnji polet Slovencem vzel domačo zmago

»Res lepa borba z Avstrijo vse do zadnjega skoka. Bili smo v igri za zmago, a je kljub temu drugo mesto vrhunski dosežek. Stefan Kraft je naredil res super skok. Tudi Anže je super odskočil, mislili smo, da gre daleč, a je očitno nekaj zmanjkalo v drugem delu leta. Moramo pogledati kaj. Sam skok je bil skoraj boljši kot v prvi seriji. Dve drugi mesti, res lahko danes zadovoljni zapustimo Planico,« je po tekmi dejal glavni trener Hrgota.

Robert Hrgota je imel malce mešane občutke, a je bil zadovoljen. FOTO: Matej Družnik
Robert Hrgota je imel malce mešane občutke, a je bil zadovoljen. FOTO: Matej Družnik

image_alt
Svetovni rekorder zmagovalec pod Poncami, Lanišek tik za njim

»Na žalost nisem izvlekel, kar bi lahko po odskoku z mize. Ko sem bil tam, sem mislil, da bo šlo daleč. Miza se mi je zdela kar dobra, tudi v počepu sem se počutil močno. Malo me je zmanjkalo in na žalost sem bil jaz tisti, ki je tu pustil zmago. Še vedno gre za odličen rezultat, dobro smo skakali ne glede na vse. Seveda je malo grenkega priokusa in lahko se le opravičim fantom,« je dejal Lanišek.

»Močno upam, da bomo jutri slišali Zdravljico. Jaz sem si jo želel, mislim, da smo si jo danes vsi želeli. Ampak pride takšen dan. Še vedno se moramo zavedati, da je tudi drugo mesto odlično. Šest točk zaostanka za Avstrijci, ki so bili to sezono gladko najboljši v pokalu narodov. Poleg tega mogoče tudi mi nismo bili v prvi postavi, manjkala sta Peter Prevc in Žiga Jelar, dva zelo pomembna člena. Zato se mi zdi, da smo danes zelo lepo oddelali spored,« je sklenil Lanišek.

Preberite še:

Komentarji: