Jakov Fak ob Francozovem prvencu deveti

Simon Desthieu je zmagovalec sprinterske tekme za svetovni pokal v biatlonu v Novem Mestu na Češkem. Fak brez zgrešenega strela, drugi naši daleč od točk.
Fotografija: Simon Desthieux si je pritekel prvo zmago v svetovnem pokalu, potem ko sta tudi prva zasledovalca sprintersko preizkušnjo končala brez zgrešenega strela. FOTO: Michal Cizek/AFP
Odpri galerijo
Simon Desthieux si je pritekel prvo zmago v svetovnem pokalu, potem ko sta tudi prva zasledovalca sprintersko preizkušnjo končala brez zgrešenega strela. FOTO: Michal Cizek/AFP

Biatlonci so se v Novem Mestu na Češkem pomerili v sprintu za svetovni pokal. Prve zmage v karieri se je veselil Francoz Simon Desthieux, ki je za 2,4 sekunde ugnal Šveda Sebastiana Samuelssona in za 4,4 Nemca Arnda Peifferja. Vsi trije so zadeli vseh 10 tarč.

Med Slovenci je bil na Moravskem s strelsko ničlo najboljši Jakov Fak na devetem mestu. Rok Tršan je bil 52., Miha Dovžan z enim kazenskim krogom 55., Klemen Bauer pa z dvema 69., s čimer je ostal tudi brez nastopa na nedeljskem zasledovanju.

Jakov Fak je odlično streljal, malo slabše pa mu je šlo v smučini. FOTO: Matej Družnik
Jakov Fak je odlično streljal, malo slabše pa mu je šlo v smučini. FOTO: Matej Družnik


Junak svetovnega prvenstva na Pokljuki Norvežan Sturla Hom Lægreid je z enim zgrešenim strelom osvojil četrto mesto, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je zaostanek za rojakom Johannesom Thingnesom Bøjem, ki je danes osvojil 11. mesto, zmanjšal na 19 točk.

Na še kakšno točko Lægreid računa tudi v nedeljo, saj bo imel na startu dirke skoraj pol minute prednosti pred rojakom, ki je bil danes na strelišču nenatančen trikrat. Fak je v skupnem seštevku 11.

»Glede strelskega dela je bilo odlično. Ne bi moglo biti bolje. Je pa problem, da se v teku nisem najbolje počutil. Poskusil sem enakomerno razporediti moč, da bi imel še v zadnjem krogu dovolj hitrosti. To mi je nekako ratalo, bi pa moral biti hitrejši za boljši rezultat. Ta ni tako daleč, a vseeno bi moral teči kakšnih 15 sekund hitreje. Pričakujem, da bo jutri zanimiva tekma, da bo težko. Poskušal bom napadati višje uvrstitve, zadeti vse strele in se s tem prebiti naprej,« se je že v nedeljo ozrl Fak.

Komentarji: