Kot na državnem prvenstvu: Ema spet za las pred Uršo, na vrhu tudi Anže

Slovenski skakalni šampionki Ema Klinec in Urša Bogataj sta v kvalifikacijah za finale VN FIS v Klingenthalu osvojili prvi dve mesti. Odličen tudi Lanišek.
Fotografija: Anžetu Lanišku se je tudi danes smejalo. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Anžetu Lanišku se je tudi danes smejalo. FOTO: Črt Piksi/Delo

Ema Klinec, ki v letošnjem poletju ni tekmovala, je prišla, videla in v svojo korist odločila kvalifikacije v Klingenthalu. Smučarska skakalka iz Poljan nad Škofjo Loko, ki se je v torek ovenčala z naslovom državne prvakinje, je v areni Vogtland poletela najdlje med vsemi (132 m), njen uspeh pa je z drugim mestom dopolnila Urša Bogataj (126,5 m), ki je bila tudi na državnem prvenstvu druga.

Razlika med slovenskima šampionkama je znašala vsega 0,9 točke, tretjeuvrščena Japonka Juka Seto (130 m) pa je za Klinčevo zaostala za 3,9 točke. Četrta je bila Jukina slovita rojakinja Sara Takanaši (124,5 m), peta pa Nemka Selina Freitag (122 m).

Ema Klinec je v svojo korist odločila kvalifikacije v Klingenthalu. FOTO: Christof Stache/AFP
Ema Klinec je v svojo korist odločila kvalifikacije v Klingenthalu. FOTO: Christof Stache/AFP

Na zadnjo letošnjo (žensko) tekmo velike nagrade pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS), ki se bo v nedeljo začela ob 12.30, so se zanesljivo uvrstile tudi preostale štiri Slovenke. Komaj 16-letna Taja Bodlaj (112 m) je svojo nadarjenost potrdila s 15. mestom, leto starejša Nika Prevc (108 m) je zasedla 18. mesto, Katra Komar (106 m) in Maja Vtič (103 m) pa sta pristali na 23. oziroma 24. mestu.

Na vrhu tudi Anže Lanišek

Vrhunsko pripravljenost je potrdil tudi slovenski prvak Anže Lanišek, ki je bil s skokom, dolgim 137 metrov, najboljši v kvalifikacijah skakalcev. Za svoj nastop je prejel 141,3 točke, le 0,6 več kot presenetljivo drugouvrščeni Italijan Giovanni Bresadola (138 m). Tretji je bil skupno vodilni v veliki nagradi, Poljak Dawid Kubacki (136 m).

Zelo dobro se je odrezal tudi Timi Zajc (132 m), ki je bil sedmi. Peter Prevc (128,5 m) je bil 28., tri mesta pred 18-letnim novincem med svetovno elito Rokom Masletom (126 m). Na jutrišnjo tekmo sta se uvrstila tudi Lovro Kos (125 m) in Domen Prevc (127,5 m), ki sta delila 33. mesto.

Jutri (16.05) bo v Klingenthalu preizkušnja mešanih ekip (Slovenija bo nastopila v postavi Klinec, Zajc, Bogataj, Lanišek), v nedeljo pa še obe posamični tekmi, po ženski še moška (16.05).

Preberite še:

Komentarji: