Kranjec: Na SP želim uživati in prikazati najboljše skoke

Izkušeni slovenski smučarski skakalec Robert Kranjec z nestrpnostjo pričakuje začetek svetovnega prvenstva.

Objavljeno
22. februar 2013 10.04
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Predazzo - Pred smučarskimi skakalci je prvo dejanje svetovnega prvenstva, kvalifikacije (18) pred sobotno posamično tekmo, na kateri imata izmed slovenskih »orlov« nastopa zagotovljena Peter Prevc in Robert Kranjec.

Slednji bo v Predazzu nastopil že na svojem šestem svetovnem prvenstvu, zaradi dobrih rezultat na tekmah svetovnega pokala, kjer je trenutno na šestem mestu, pa bo letošnje SP pričakuje z veliko mero optimizma.

»Občutki pred prvenstvom so super, upam le, da se bom do prve tekme na manjši skakalnici spet kondicijsko napolnil z energijo, da se bom dobro spočil. Nato pa si želim vseh deset dni v dolini Fiemme kar se da uživati in prikazati svoje najboljše skoke,« je uvodoma povedal izkušeni Kranjec, ki opozarja na izjemno konkurenco, ki bo prišla do izraza na manjši skakalnici.

»Na tej bo konkurenca brez dvoma še večja. Tam bo po mojem deset skakalcev znotraj enega metra; morda bo kakšen posameznik res odstopal, drugače pa bo po mojem 'vse letelo na isti kup'. Za malo skakalnico, po pravici povedano, nimam nobenih rezultatskih ciljev. Tekmo bom skušal oddelati po najboljših močeh, da si še malo okrepim samozavest in to je to,« je pred prvo tekmo dejal 31-letni skakalec.

Kranjec: V Predazzu nimaš občutka, da gre za SP

Robert Kranjec skakalnico v Predazzu dobro pozna, saj slovenska reprezentanca poleti tam redno trenira, tam je nastopil že na nordijskem SP leta 2003, kjer je bil na veliki skakalnici in z ekipo šesti.

»Tekme v Predazzu so na sporedu proti večeru, tako da bo glede vetra vse zelo mirno, ali pa bo pihalo rahlo od zadaj. Skakalnice tam so mi všeč, pred desetimi leti sem bil tam na svojem prvem svetovnem prvenstvu šesti. Všeč mi je, da je prvenstvo tam. Sam kraj in vzdušje sta mi všeč, tudi poleti mi je všeč, ko tam treniramo, morda nekoliko manjka le tisto pravo, tekmovalno vzdušje. Nimaš občutka, da gre za svetovno prvenstvo, saj ni gledalcev,« je dejal Kranjec, ki se pred začetkom prvenstva odlično počuti.

»Super sem! Utrujen nisem nič, poškodb tudi nimam, zdravje mi dobro služi in za zdaj je vse 'top'. Res se že veselim svetovnega prvenstva,« je sklenil Kranjec, ki imata s Petrom Prevcem že zagotovljen nastop na sobotni tekmi, ki se bo pričela ob 17. uri.