Kranjec: O medalji na poletih bomo razpravljali po SP

Robert Kranjec o Vikersundu in SP v poletih še ne razmišlja, saj ga pred tem čaka še veliko število tekem.

Objavljeno
16. januar 2012 12.40
Posodobljeno
16. januar 2012 13.09
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Ljubljana - Najboljši slovenski smučarski skakalec Robert Kranjec je bil na prvi nedeljski tekmi v poletih na Kulmu prvi, na drugi tekmi pa je uspešen dan dopolnil še s petim mestom. S tem je napovedal tudi uspešen nastope na svetovnem prvenstvu v poletih, ki bo med 24. in 26. februarjem v norveškem Vikersundu, piše STA.

»O Vikersundu in SP v poletih še ne razmišljam, do takrat je še veliko tekem. Nanje se bom še najprej osredotočal, o medalji na poletih pa bomo razpravljali po SP. Imamo zelo natrpan urnik v naslednjem obdobju. Tekme bodo v Zakopanah na Poljskem, potem sledi Japonska. Zelo sem si želel iti v deželo vzhajajočega sonca,« je na novinarski konferenci po prihodu v domovino pojasnil Kranjec, ki je najprej razrezal torto in dobil tudi šampanjec.

Kranjec zmagal, nato staknil prehlad

Enaintridesetletni Kranjec je Sloveniji s tretjo zmago v svetovnem pokalu v karieri priskakal jubilejno 30. zmago v svetovnem pokalu, s prvimi najvišjimi stopničkami v sezoni pa je v skupni razvrstitvi poletov na drugem mestu. »V nedeljo je bil moj dan. Zmagal sem, veselim pa se lahko tudi petega meta. Najbolje sem se počutil zadnji dan pred tekmo, ko je bilo najbolj to potrebno. Danes sem že nekoliko prehlajen. Bilo je težko in naporno, saj je bilo dolgo čakanje na nastop. Vesel sem, da sem imel dobre pogoje, ne najboljših sicer, vendar take, kot jih letos še nisem imel. V prejšnjih sezonah sem tudi precej nihal v formi. Bil sem lahko med 10. in 15., ali pa 30. in še kaj nižje. Sedaj poteka vse po načrtih. Ker je raven mojih skokov veliko višja, sem še vedno med dobitniki točk, tudi če ga malo polomim, in tudi v drugi seriji lahko precej popravim uvrstitev,« je novo poglavje na svoji športni poti orisal Kranjec.

Janus napovedal lov za rekordom

Trener Goran Janus se je zahvalil celotnemu strokovnemu delu panoge na Smučarski zvezi Slovenije za pomoč. »Na Kulmu bi se lahko vse skupaj tudi obratno obrnilo za nas, toda izkoristili smo svoje priložnosti. Veseli me, da poleg Kranjca napredujejo tudi ostali. Sedaj imamo 1345 točk in smo četrti v pokalu narodov, ob koncu sezone pa želimo izboljšati slovenski rekord 2315 točk, ki je bil dosežen v sezoni 2002/03,« je napovedal Janus.