Lindsey Vonn že v smukaški preži

Ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn je opravila prvi trening smuka po poškodbi.

Objavljeno
07. november 2013 12.00
US Ski Team Training Skiing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Vail - Ameriška smučarka Lindsey Vonn je le dočakala vrnitev v smukaško prežo. Devet mesecev po hudem padcu na svetovnem prvenstvu v Schladmingu je na smučišču Copper Mountain opravila prvi trening smuka in bila navdušena.

Čeprav je po nekaj vožnjah v svoji paradni disciplini še lovila sapo, je dejala, da se vsak dan počuti bolje, tudi v poškodovanem kolenu ne čuti nobenih bolečin. »Občutek je bil odličen. Zdaj je pred menoj cilj, da postanem vse hitrejša, vendar pa za to potrebujem še kar nekaj presmučanih kilometrov,« je priznala Vonnova, ki je konec oktobra izpustila uvod v sezono v Söldnu.

Kot je priznala, te odločitve ni lahko sprejela. »Bila sem močno razočarana, ker sem morala odpovedati nastop. A sem tudi čutila, da še ni pravi čas za nastop,« je povedala štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala, ki bo izpustila tudi slalom v Leviju na Finskem naslednji konec tedna. Vrnitev na bele strmine načrtuje konec novembra oziroma v začetku decembra v ZDA na domačem terenu v Beaver Creeku. Tam bo menda zanjo navijal tudi njen izbranec, golfist Tiger Woods.