Maruša Ferk toži Andreo Massija

Nov smučarski škandal: tik pred odhodom v Soči je vodja ekipe aMaze Andrea Massi prejel sodni poziv.

Objavljeno
03. februar 2014 23.47
tlo/massi
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Še pred skorajšnjim začetkom zimskih olimpijskih iger v Sočiju bo očitno spet vroče v slovenskem alpskem smučanju. Tik pred odhodom v Rusijo je, kot poroča portal 24ur.com, na naslov Andree Massija, vodje zasedbe aMaze, prišel sodni poziv, toži ga naša smučarska reprezentantka Maruša Ferk, ki je na slalomu za Zlato lisico v Kranjski Gori edina iz slovenskega tabora, ob standardni Tini Maze, ulovila točke.

Po navedbah odvetnika ekipe Team to aMaze Damijana Terpina so Massiju v nedeljo v Kranjski Gori vročili kaznovalni nalog sodišča na Jesenicah v zvezi z verbalnim incidentom, do katerega je prišlo predlani na finalu svetovnega pokala v Schladmingu, ko naj bi grozil Ferkovi. V zvezi s tem primerom je bilo – zanimivo – zaslišanih že precej oseb, le vodja Tinine ekipe še ne. Odzvali so se že tudi na Smučarski zvezi Slovenije (SZS), direktor Jurij Žurej miri strasti: »Poudarjam, da ne gre za smučarsko zvezo, ampak so to stvari med Massijem in Ferkovo.«

Škandal pa bi utegnil dobiti še nove razsežnosti, če je kaj resnice v tem, da naj bi Massi celo zagrozil, da ne bo odpotoval v Soči, če bo tja odšla Ferkova. Do olimpijskih iger se bo torej še dvigal (snežni) prah.