Mazejeva bo nedeljski slalom začela s številko pet

V Mariboru so izžrebali štartne številke nedeljskega slaloma 49. Zlate lisice.

Objavljeno
26. januar 2013 19.46
TINA MAZE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Prireditelji 49. Zlate lisice so pred jutrišnjim slalomom izpeljali žreb štartnih številk, ki je določil, da bo tekmo otvorila Avstrijka Kathrin Zettel.

Za njo bodo nastopile Nemka Maria Höfl-Riesch, Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, Finka Tanja Poutiainen in nato najboljša slovenska smučarka Tina Maze.

Poleg nje pa bo nastopila še četverica Slovenk, Ana Bucik bo začela s številko 64, Katarina Lavtar s 66, Ula Hafner z 68, Eli Plut pa s številko 69.

Mazejeva bo dan po tem, ko si je z drugim mestom na veleslalomu že dve tekmi pred koncem zagotovila mali kristalni globus, skušala doseči še sedmo zmago v tej zimi. »Danes je bil dober trening in nova izkušnja pred nedeljskim slalomom. Česa takega, kot je bila današnja Zlata lisica, se ne da vaditi. Imela bom dodatne informacije in želim si, da bi jutri pokazala še več, kot sem na veleslalomu. Vesela sem bila tudi bučne podpore. Podobno bo v nedeljo, ko bom skušala ostati zbrana in nameravam pokazati vse, kar znam,« je napovedala Mazejeva.

Prva vožnja slaloma se bo začela ob 9.15, druga pa tri ure kasneje.