Miller in Defago bosta tekmovala tudi v prihodnji sezoni

Smučarska veterana, Švicar Didier Defago in Američan Bode Miller, svojih smuči če ne nameravata postaviti v kot.

Objavljeno
13. marec 2014 18.22
Switzerland Alpine Skiing World Cup
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Lenzerheide - Izkušena 36-letna alpska smučarja Bode Miller in Didier Defago sta na finalu svetovnega pokala v Lenzerheide sporočila, da bosta tekmovala tudi v prihodnji sezoni.

Američan Miller je po današnjem tretjem mestu v superveleslalomu dejal, da ima smučanja za nekaj časa dovolj, vendar namerava vztrajati še vsaj prihodnjo sezono, v kateri bo v ameriškem Vailu leta 2015 potekalo svetovno prvenstvo:

»V tem trenutku se sicer počutim tako, da niti videti nočem smučarske opreme. Za mano je slabo obdobje, naredil sem veliko neumnih napak. Ampak verjamem, da lahko v tem športu še kaj naredim, da imam še sposobnosti za zmage. Če bom zdrav, načrtujem še eno leto tekmovanj,« je dejal Miller.

Tudi Defago je kot enega izmed razlogov za podaljšanje kariere navedel svetovno prvenstvo v Vailu: »Ostal bom, ampak samo še eno leto, to je zanesljivo. Motivi so še, družina in prijatelji me podpirajo, zato bom vztrajal. SP v ZDA pa bo realen cilj, saj mi proga tam zelo ustreza,« je na novinarski konferenci sporočil švicarski smučar.