Miller je vse leto treniral za Streif

Slovenski alpski smučar Rok Perko četrti na treningu smuka v Kitzbühlu.

Objavljeno
24. januar 2014 01.19
SKI-WORLD-AUT-DOWNHILL-TRAINING
M. F., šport
M. F., šport
Kitzbühel – Prireditelji moških smučarskih tekem za svetovni pokal v Kitzbühlu imajo za seboj naporen teden. Bojevali so se z visokimi temperaturami, a nazadnje jim je le uspelo pripraviti teren za tri tekme.

Smukaški trening na slovitem Petelinjem grebenu so izvedli v krajši različici, ki ne vključuje atraktivnega dela Hausberg, saj so bile razmere prav tam najbolj kritične. Na prav tako skrajšani progi so se smukači nazadnje merili leta 1998, ko se je zmage veselil nekdanji švicarski as Didier Cuche, pred tem pa je leta 1972 na njej slavil Avstrijec Karl Schranz.

Na včerajšnji uverturi, preizkusu proge, je bil razred zase ameriški zvezdnik Bode Miller (2:02,93). Še najbolj se mu je približal najboljši smukač v svetovnem pokalu Norvežan Aksel Lund Svindal (+0,96), tretji Avstrijec Hannes Reichelt pa je imel že neverjetnih 2,35 sekunde zaostanka! »S serviserjem sva se na to tekmo pripravljala vse leto. Ve, kaj je potrebno za zmago na Streifu, jaz pa sem vložil veliko energije v kakovostno pripravo. Čeprav je teren skrajšan, je še vedno zahteven in ostaja velik izziv. Progo sem presmučal velikokrat in zato sem točno vedel, kje je treba v takšnih razmerah krajšati linijo. S tem sem se tudi izognil premetavanju. In imel sem tudi hitre smuči,« je dejal Miller, ki je na Streifu dvakrat prismučal na smukaške stopničke, a na vrh še nikoli. S tekmeci se bo zares udaril jutri, med njimi bodo tudi Andrej Šporn, Rok Perko in Klemen Kosi. Na treningu je dobro nastopil Perko (+2,37); dosegel je četrti čas, Šporn pa je bil 17. (3,89).

Že danes se bodo v smučino podali slalomisti (ob 12. in 17. uri) s Slovencema Mitjo Valenčičem in Maticem Skubetom, tekmovalni konec tedna za Pokal Hahnenkamm pa bodo končali z nedeljsko superkombinacijo.