Morgenstern še ni prepričan, ali bo nadaljeval

Avstrijski zvezdnik Thomas Morgenstern bo julija spet začel trenirati, nato se bo odločil, ali bo še skakal.

Objavljeno
26. junij 2014 14.36
SKI-JUMP-FOURHILLS-AUT
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Beljak - Avstrijski smučarski skakalec Thomas Morgenstern se po lanski težki sezoni in dveh hudih padcih, vrača na skakalnico. Kot je sporočil, se sredi julija vrača nazaj na skakalnico, nato se bo lotil trimesečne tehnične vadbe skokov, za tem pa se bo odločil, ali bo nadaljeval kariero ali ne.

»Mislim, da bom v dveh, treh tednih lahko začel skakati. Od tam naprej se bom za tri mesece resno posvetil treningom in delal na tehniki skoka. Upam, da se bodo v tem času 'izkristalizirale' vse nejasnosti. Da bom dobil odgovore na vprašanja, ali naj nadaljujem kariero smučarskega skakalca ali je napočil čas za slovo,« je dejal 27-letni Korošec.

Za zdaj treninga na skakalnici še ne vidi kot vrnitve k skakanju, temveč le kot posebno pripravo:»Jasno je, da moram po vsem, kar se mi je minulo sezono zgodilo, vso energijo vložiti v dodatno motivacijo in pripravo. V bistvu se bom skušal normalno pripravljati na novo sezono. Vse drugo bo znano v naslednjih nekaj tednih.«

Avstrijec je pred olimpijskimi igrami v Sočiju dvakrat padel, na treningu poletov v Kulmu celo tako hudo, da si je poškodoval glavo in pljuča. V Sočiju je kljub temu avstrijski reprezentanci na ekipni tekmi pomagal do srebra.

Avstrijsko skakalno ekipo bo sicer v novi sezoni vodil novi trener, po slovesu Alexandra Pointnerja je delo prevzel Heinz Kuttin.