Na Tajskem zanikali vpletenost v afero na Krvavcu

Bangkok Post poroča, da je tajski olimpijski komite zanikal kakršno koli vpletenost v primer Vanesse Mae.

Objavljeno
16. julij 2014 21.05
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Bangkok - Potem ko so v javnost prišle nekatere nenavadne podrobnosti tekme FIS na Krvavcu, na kateri si je olimpijsko normo zagotovila tajska zvezdnica Vanessa Mae, so se odzvali v tajskem olimpijskem komiteju. Zanikali so vsakršno vpletenost v nepravilnosti, zaradi katerih je Smučarska zveza Slovenije (SZS) štiri posameznike kaznovala s štirletno prepovedjo delovanja pod okriljem zveze.

Na SZS so sicer na zadnji seji izvršilnega odbora poudarili, da nimajo dokazov o tem, da bi za nepravilnosti in prirejanje  vedela tudi omenjena zvezdnica, Bangkok Post pa navaja, da v škandal ni vpleten noben od predstavnikov Tajskega olimpijskega komiteja (OCT). »Vse, kar smo storili je, da smo jo potrdili njeno kandidaturo in jo poslali v Soči,« je dejal predsednik Yutthasak Sasiprabha. »Nimamo smučarske zveze, zato niti ne poznamo postopka kvalifikacij. Smo pa pregledali dokumentacijo in jo potrdili za potnico na igre,« je še dodal.

Podpredsednik OCT Charoen Wattanasin je medtem ugibal, da je težava najverjetneje nastala zaradi »internega konflikta« znotraj slovenske zveze. »Kvalifikacij se je udeležila sama, pri tem tajski komite ni imel opraviti nič,« je zatrdil.